Szóval így készült...
60 dkg tönköly lisztet és 20 dkg teljes kiőrlésű tönköly lisztet robi táljába szórtam, közepébe mélyedést készítettem és belemorzsoltam fél kocka friss élesztőt. Rá szórtam 1 kk cukrot és fél dl langyos tejjel nyakon öntöttem. Hagytam, hogy az élesztő észhez térjen... Fél ek sót szórtam ezután a lisztbe, vigyázva , h az élesztőbe ne kerüljön, mert az megöli azt. ' ek majorannával ízesítettem... További 3 dl tej hozzáadásával kidagasztottam, majd 1 dl étolajat hozzá csurgattam ezzel is alaposan kidolgoztam. Kelesztő tálban kb 1 óra alatt a tésztát a duplájára kelesztettem. Eztán enyhén lisztezett felületre borítottam és megdolgoztam.... Majd kinyújtottam 2-3 mm vastagra. A szalámi nagyságának megfelelő nagyságú korongokat szaggattam a tésztából majd jöhetett a formázás.
Felsodortam kissé meg görgettem hogy össze tapadjanak a rétegek és keresztbe félbe vágtam.
Talpával azaz a vágott széllel lefelé sütőpapírral bélelt tepsibe tettem.
A sütőt ekkor kezdtem el melegíteni, míg felmelegszik épp kipiheni magát a tészta is és én is :-) 180 fokra fűtöttem fel a sütőt és 20-25 percig sütögettem benne a rózsáimat. Rácsra szedve hűtöttem őket, majd bezsebeltem a fiúk dicséretét. Sokkal egyszerűbb és gyorsabb elkészíten, mint azt az ember gondolná :D Készülők édes változatban is elkészíteni, szerintem hasonló sikere lesz annak is ha nem még nagyobb...
Nagyon helyes rózsák, igazi reggelire valók! Láttam már én is, de még nem jutottam el hozzá. Talán hamarosan... :o)
VálaszTörlésCsak ajánlani tudom Kriszti és biztos vagyok benne, hogy -a Te képességeidet ismerve- sokkal szebbek lesznek a tieid ;)
TörlésGyönyörűek és kívánatosak a szalámis rózsáid!
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésEz nagyon jópofa :D Ki fogom próbálni :)
VálaszTörlésKöszönöm :D Nem fogod megbánni ;)
Törlés