2013. február 28., csütörtök

(Kínai) Sült rizs


Nagyon szeretem és ha esetleg kínai kajáldában eszünk ki nem hagynám... De most magam készítettem el, és meg kell mondanom mindenféle különleges keleti hozzávaló nélkül is azt az ízt kaptam...

Két evőkanál olajon  fehéredéséig hevítettem 1 csésze rizst,  2 maréknyi mirelit zöldborsót, és 1 szál vékonyra vágott tisztított sárgarépát. Majd felöntöttem 2 csésze húslevessel (mert épp akkor főztem azt így jutott bele, de ha nincs jó a víz és leveskocka kombó is;) ) felforraltam lefedtem és a tűzhelyet lekapcsoltam alatta, de nem húztam félre. Így hagytam addig (1x-1x megkavarva) amíg a rizs magába nem szívta a vizet és megpuhult.

1 ek olajon egy teflon serpenyőben, 1 szál újhagymát megpirítottam amit zöldjével együtt nagyvonalúan felszeleteltem. Közben felütöttem 2 tojást villával felvertem és a forró olajba csurgattam. 2-3 másodpercig sütöttem csak, tényleg csak nagyon rövid ideig, eztán rászedtem annyi rizst amennyit fogyasztani szerettem volna és vissza a platnira, mostmár jól átkeverve átsütöttem. A végén egy kicsit utána sóztam.

Nekem nagyon ízlett...

4 megjegyzés:

  1. Én is szeretem. Nagyon finom csak úgy magában is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bármikor meg tudom én is enni csak úgy, vagyis tudnám, mert hát ugye a diéta... ;)

      Törlés