2013. április 29., hétfő

Barackos túró torta.Tavaly apácskától kaptam egy szakácskönyvet, mondván amíg azt olvasgatom is gyakorolom a németet. Mostanában egyre többet forgatom megint. Akkor frissen melegében készítettem belőle egy Frankfurtert aminek nagy sikere volt.
Most is ebből a könyvből készítettem el ezt a tortát csak felbátorodva kicsit a saját szánk ízére formáltam. Volt idehaza egy doboz barackom és azt szerettem volna sütibe invesztálni. Tulajdonképpen a barackhoz kerestem valamit és találtam ezt.


Hat tojást 20 dkg cukorral és egy vaníliással alaposan habosra kevertem kézi mixerrel bele csurgattam 3 ek vizet, majd kanalanként jött hozzá 15 dkg tönkölyliszt és 15 dkg étkezési keményítő keveréke amihez adtam fél zacsi sütőport spatulával ezt már csak lazán bele forgattam.
Egy 26 os torta forma alját bepapíroztam és a masszát bele öntöttem. Sötőt 180 fokra közben elő melegítettem... Majd 1 ek keserű kakóport 3.ek vízzel alaposan össze kevertem  és a masszába csurgattam, de nem csak egy helyre hanem úgy mindenhová. Majd egy hústűvel márványosra kevertem a fehérben. Fogalmam sincs ez mire volt jó, de az eredeti receptbe is márványosra csinálták a piskótát :D
30-35 perc alatt megsütöttem a tésztám. Rácsra tettem, megfosztottam a papírtól és hagytam szépen kihülni.

20 dkb barackot botmixerrel lepépesítettem, 6 lapzselatint beáztattam majd amikor felpuhult kinyomtam és a gyümipéphez adtam. Felmelegítettem, de csak annyira, hogy a zselatin feloldódjon benne. 2 ek cukorral még édesítettem.
6 dl tejszínt 2 csomag fixálóval felvertem és bele forgattam 25 dkb túrót. további 3 ek cukor hozzá adásával. (nem szerettem volna gejl sütit inkább olyan frissítőt. Sikerült :D)
A maradék barackot felkockáztam és a krémhez kevertem.

A tésztát ketté vágtam tálra helyeztem az egyik felét és a torta karikát köré tettem. Bele öntöttem a krémet elsimítottam és végül a másik lapot is rá tettem.
Bemasírozott a hűtőbe másnapig, amikor levettem a gyűrűt és 4 dl felvert tejszínnel díszítettem.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése