2013. április 28., vasárnap

Legó torta


Nem ez lett életem legszebb tortája de el kell nekem hinnetek, hogy finom volt és az ünnepelt nagyon örült neki.
Dávidkám április 12.én betöltötte negyedik életévét. Nagyfiú már a babaságnak nyoma sincs. Öntudatos folyton beszélő és kérdező kisfiú cseperedett belőle aki szeptembertől felvételt nyert a körzetes óvodába.  Mint a legtöbb kisfiú ő is szeret legózni ezért leptem meg egy ilyen formájú tortával. A vajas borítást most először próbáltam és nem mondanám , hogy tökéletes lett. De az ünnepelt ebből semmit sem vett észre csak csillogó tekintete árulta el azt, hogy bele találtam. Előző napokban már mondogattuk neki, hogy születésnapja lesz. Ő pedig csak azt kérdezte, "anyaaaa ugye akkoj tojtám is lesz?" Naná hogy :D

Ízesítést tekintve nem fukarkodtam...A kék legó elem csokis a zöld vaníliás és a piros gesztenyés. a tetején a kis elem vaníliás szintén.
A krémeket egy egy pudingból csináltam, az arányok megtartásával recept a krém íze alatt :D

A piskótát  hat tojásból sütöttem olajos piskótaként és egy 30x20 as tepsiben sütöttem ki. Majd kiszabtam a torta elemeit. keresztbe a téglalapot négy egyenlő téglalapra vágtam. A negyedikből a kis elemet levágtam azt ketté vettem.
Az egyes elemeket keresztbe háromba vágtam és betöltöttem őket. A megmaradt kis elemet kettőbe vágtam és egy kis szaggatóval a bütyköket is kiszúrtam.
Fél órára hűtőbe tettem, majd vajas krémmel burkoltam amit por ételfestékkel szineztem. Ennek a receptjét nem írom, mert nem lett a legjobb. A következő tortánál ismét próbálkozom ;)

3 megjegyzés:

  1. Nagyon jó lett, gratulálok a Szülinaposnak! Látszik, hogy izgalommal várja a felszeletelést! :o)

    VálaszTörlés
  2. Szuper, szuper, szuper! Boldog szülinapot a kis legénynek!!!
    Ötletes és finom, te meg egyre csinosabb vagy :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon ötletes torta, szépen megcsináltad:) Boldog szülinapot a kis ünnepeltnek:)

    VálaszTörlés