2013. október 7., hétfő

Pizzás csavart



 Ezt a nagyon finom pizzás ropogtatni valót abból a leveles tésztából csináltuk amit az én házi pékem kreállt. Nagyon finom lett, a gyerekeknek is ízlett.

Elkészült a tészta. Nagyon vékonyra kell kinyújtani ehhez a finomsághoz a tésztát.

 Zolim amennyire lehetett elnyújtotta aztán megkente pizzakrémmel.

 Eztán egy kis sajtot reszelt rá,

 majd az egészet egy hamargyorsan mozdulattal félbe hajtotta. Lekente vízzel, megszórta bőven szezám maggam..

Kissé bele nyomkodta, hogy amikor átfordítja ne potyogjon le róla. Szóval átfordította és sajttal megszórta a másik felét is.

Pizzavágóval olyan 1cm es csíkokra vágta és hosszanti irányban kétszer megtekerte. Sütőpapíros lemezre fektette, picit vízzel lespriccelte és 10-15 percig pihentette. Majd 200 fokra melegített sütőben 6-8 perc alatt szép pirosra ropogósra sütötte.

2 megjegyzés:

  1. Rég voltál Tündi... És most meg hoztál egy nagyon finom ropogós dolgot. Nagyon guszta és ötletes az íze. :o)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm... Valóban ritkán vagyok de amikor a suli és a gyerekek mellett (hol egyik, hol másik, hol mindkettő beteg) van időm jövök. No és a hétköznapi rohanásban az embernek valahogy nem sok kedve ideje és energiája van új dolgokon kísérletezni. Megcsinálom a kaját ami be van már gyakorolva és tuti mindenki belapátolja aztán lehet tovább rohanni. Viszont nagyon jól esik, hogy gondoltál rám ;)

      Törlés