2017. január 4., szerda

Zabpelyhes low carb muffin


Nagyon egyszerű, finom kenyér helyettesítő. A zabpehelynek köszönhetően, ami egy lassú felszívódású szénhidrát, sokáig jóllakottnak érezhetjük magunkat. Igy nem fogunk feleslegesen nassolni. Bátran meg lehet enni belőle 2-3 darabot is....

Hozzávalók: 12 dbhoz

- 2 csésze zabpehely
- 2 db tojás
- 1 tk só
- 1pohár natúr joghúrt
- szükség esetén fél dl tej
- 1-2 ek mag ( nálam lenmag, napraforgó és szezám került most)
- 1 zacsi sütőpor
- 1 ek glutén ( elhagyható)

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Amíg melegszik összekeverjük a tésztát. A magok kivételével mindent turmixgépbe pakolunk, és leturmixolunk. Majd hozzá keverjük a magokat is ( ezzel már nem turmixolunk). Muffin formákban elosztjuk a tésztát, tetejét tetszőlegesen magokkal megszórjuk esetleg sajttal. 20-22 perc alatt készre sütjük.

Észrevétel: Nekem a papír muffin kapszliba bele ragad, a legtökéletesebb a szilikon.

2 megjegyzés:

  1. Lehet tudni mennyi kalóriát tartalmaz 100g ebből a termékből????

    VálaszTörlés
  2. Hozzávetőlegesen 220-250kcal/100g. Függ a hozzáadott magok milyenségétől és mennyiségétől.
    A szénhidrát tartalma kevesebb mint 30g/100g Ami ugye a zabpehely miatt egy lassan felszívódo öszetett szénhidrát.

    VálaszTörlés