2011. február 21., hétfő

Arany galuska





Arany galuska az egyik kedvenc kajcsim, egy jó kis leves után szoktam csinálni. Kis pasi is szereti...

25 dkg lisztet tálba teszünk, kis mélyedést készítünk, ebbe bele teszünk 2,5 dkg cukrot, és bele morzsolunk 2,5 dkg élsztőt. 1,3 dl langyos tejet öntünk rá, és hagyjuk, hogy felfusson. Ezután hozzá tesszüknk még 2,5 dkg margarint, 1 tojást, 3 cs sót, és 1 citrom reszelt héját. Jól kidagasztjuk, és duplájára kelesztjük.
Én a szaggatási folyamatot le egyszerűsítettem, mert nem nyújtom ki, hanem a tálból tépem.



Olvasztott margarinnal(Kb 10 dkg) bekenem a kezem, és így tépek ki diónyi darabot, és cukrozott darált dióba,vagy mogyoróba hentergetem, mint a fasirtot. Szépen egymás mellé helyezem őket, mind addig amíg el nem fogy a tészta. A maradék margainnal meg locsolom, és rá szórom a maradék diót is. Fél órát pihentetem, és előmelegített sütőben meg sütöm.
Vanília sodóval meglocsolva tálalom.




Ezt a mennyiséget nekem duplára kell vennem, mert mindenki nagyon szereti.
A recept Andi konyhája oldalról származik.

2 megjegyzés:

  1. Én meg ebből érettségiztem. :) A tételsor befejező fogásaként. 3 óra alatt 3 fogásos menü.
    A lányaim imádják. Nagy ritkán, ha marad le szoktam fagyasztani. Reggel meg csak kikapom és kész a remek reggeli.

    VálaszTörlés
  2. Az én pasijaim is szeretik nagyon, mostanában kipróbáltam dió helyett török mogyoróval. Nem rossz, de a szokott módon finomabb.

    VálaszTörlés