2011. február 23., szerda

Szilvalekváros linzer


Van a szomszédunkban egy nagyon aranyos idős házaspár. Időnként össze futunk velük boltba menet/jövet, és a lépcsőházban is, de ha sütök valamit akkor előfordul, hogy viszek át nekik kóstolót belőle. Viszonozni akarta Ica néni a kedvességem, bár mondtam neki erre semmi szükség, mert tényleg nem azért viszem át, mert bármit is várnék cserébe, hanem nincs rokonunk itt- Zitáékat kivéve akik hét végenként szoktak hozzánk jönni,és kénytelenek elviselni túlzott gondoskodásom- ezért kicsit ők pótolják. Na mindegy ő azért csak "törleszteni akar". Ezért egy saját kezűleg főzött szilva lekvárral csengetett be. Úgy meg örültem neki... Be tettem a hűtőbe és ott volt egy ideig. Törtem a fejem mi készüljön belőle, de a megoldásra nem jöttem rá. De volt még egy dolog, amin a fejem törtem, az pedig egy hiper szuper süti kiszúró forma.



El indult egy hullám a fórumon, sokunkat meg fertőzve. Egy nagyon kedves fórum társam Sherpa magára vállalta, hogy össze gyűjti azoktól a megrendeléseket, akik nem tudnak el menni személyesen megvenni. Én is így szereztem be és egyáltalán nem bántam meg, itt is köszönöm neki, pusza érte.

Szóval törtem a fejem ezen két alkotóelem kreatív felhasználásáról, ééééés jött az Isteni szikra. Annyira kézenfekvő volt, hogy nem is gondoltam rá. Egy sima mondhatnám mezei linzer tésztát készítettem a 3-2-1 jól ismert arányában, és elkészültek ezek a kis aranyos szilva lekváros linzerek.

3: 75 dkg liszt
2: 50 dkg margarin
1: 25 dkg porcukor

Az anyagokat a robot gépembe bepakoltam, és hagytam, hogy összedolgozza. Még csak nem is kellett így pihentetnem, hiszen nem olvasztotta meg a margarint a kezem melege. KB 3mm vastagságúra kinyújtottam, és a kis kék csodával szaggattam, de kicsit mindegyiket bele nyomkodtam a formába, a mintázat végett. Sütő papiros lemezen épp, hogy csak színt kapjon meg sütöttem. Amikor kihűlt a finom házi szilva lekvárral össze ragasztottam őket.

4 megjegyzés:

  1. Szia Tündi!
    Gratula a blogodhoz, nagyon klasz!:) Be is teszlek a kedvencek közé!:) Hajrá, hajrá!:)

    sherpa

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm, de még csak bontogatom a szárnyaimat, több kevesebb sikerrel. De nagyon jól esik tőled a dícséret!

    VálaszTörlés
  3. Szia Tünde!

    Én is találtam egy két nagyon jó receptet. Köszönöm! :)
    De lenne egy nagy kérésem. Meg tudnád mondani hogyan lehetne ilyen jó süti kiszúrókhoz hozzájutni? Hol lehet venni, vagy ki árusítja a neten? Megköszönném, ha az email-omra elküldenéd a választ. szilvin@yahoo.com ha van még valami jó segédeszköz ötleted, azt is szívesen veszem. Előre is köszönöm, és várom válaszod Szilvia

    VálaszTörlés
  4. Szia ! Ancsa vagyok! Szeretnék én is ilyen kiszúrót ,nagyon régóta keresem! Ha tudsz nekem segíteni a címem , cunu78@gmail.com! Előre is köszönöm!

    VálaszTörlés