2011. március 1., kedd

Gyermekeimnek


Ennek a mai bejegyzésnek konkrétan semmi köze nincs a gasztronómiához, de már többször bele botlottam ezekbe a szép gondolatokba, és gondoltam nekem is meg kell osztanom." GYERMEKEIMNEK !!

Ha eljön majd a nap, amikor már öregnek láttok, pedig még nem is leszek az, legyetek hozzám türelmesek és próbáljatok megérteni!
Ha leeszem a ruhámat ......, ha nem tudok rendesen felöltözni ......, legyetek türelemmel hozzám! Jusson eszetekbe azok az idők, amikor én tanítottalak benneteket erre!
Ha beszélek Hozzátok, és ezerszer elismétlem ugyanazt a dolgot ......., ne szakítsatok félbe ......., hallgassatok végig! Amikor kicsik voltatok, ezerszer kellett elolvasnom ugyanazt a mesét, míg el nem aludtatok!
Ha nem akarok megmosakodni sem, ne szégyenítsetek meg, sem ne feddjetek meg érte ......., jusson eszetekbe az a millió ötlet, amit kitaláltam , hogy rá tudjalak venni benneteket a mosdásra!
Ha látjátok, hogy milyen tudatlan vagyok a technikai újdonságokkal kapcsolatban, ....... adjatok elég időt, és ne nézzetek rám gúnyos mosollyal .......!
Megtanítottalak sok mindenre benneteket......., hogy egyetek jókat, öltözködjetek szépen .......,hogy hogyan nézzetek szembe az élettel!
Ha néha nem emlékszem dolgokra vagy elvesztem beszélgetésünk fonalát ......., adjatok gondolkodási időt, hogy eszembe jusson ......., és ha még sem sikerül megtennem, ne legyetek idegesek rám ......., és ami a legfontosabb, az nem a mondanivalóm, hanem az, hogy Veletek legyek, és figyeljetek rám.......!
Ha valaha nem akarok enni, ne erőltessétek! Jól tudom, mikor kell ennem és mikor nem!
Ha gyenge lábaim nem engednek sétálni, ....... nyújtsatok kezet ......., ugyanúgy, ahogy azt én tettem mikor Ti tanultatok járni!
És amikor egy napon azt mondom nektek, hogy nem akarok tovább élni ......., hogy meg akarok halni ....... ne legyetek dühösek rám ....... egyszer ezt is megfogjátok érteni .......!
Próbáljátok meg megérteni, hogy a koromat nem megéltem, hanem túléltem!
Egy nap majd megértitek, hogy minden hibám ellenére, mindig a legjobbat akartam Nektek, és hogy az utat szerettem volna előkészíteni !
Ne érezzetek szomorúságot, sem dühöt vagy tehetetlenséget, ha a közeletekben vagyok! Legyetek mellettem, próbáljatok meg megérteni, és segítsetek nekem, ahogy azt én tettem, amikor megszülettetek!
Segítsetek járnom ....... segítsetek befejezni utam szeretettel és türelemmel! Megfizetlek majd Benneteket egy mosollyal és azzal a mérhetetlen nagy szeretettel, amellyel mindig is szerettelek!
Szeretlek benneteket Gyermekeim!"

6 megjegyzés:

 1. Tündi!
  Ezt megsirattam... Köszönöm! Ma voltam Édesapámnál! Talán azért vagyok érzékenyebb... (sherpa)

  VálaszTörlés
 2. Andi Drága! Nagyon szívesen, én képtelen vagyok száraz szemmel végig olvasni. 20 éve idén hogy édesanyám itt hagyott :(

  VálaszTörlés
 3. Én még nem találkoztam még ezzel az idézettel. Köszönöm hogy nálad olvashattam, és olvashatom ha szükségem van rá.

  VálaszTörlés
 4. Ezek nagyon szép gondolatok:)Meghatóak.

  VálaszTörlés
 5. Most járok nálad először,ezt végig olvasni csak könnyes szemmel lehet. Örömmel olvastam a többi bejegyzést is.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Ani érezd jól magad nálam,és kommentel nyugodtan. bármennyit. ;) Ez az idézet nekem is könnyeket csal a szemembe akár hányszor olvasom...

   Törlés