2011. március 13., vasárnap

Marina torta





Kedden lesz a születésnapom és a család azaz sógornőmék ma jöttek engem felköszönteni. Tudják,hogy bármiféle konyhai kütyünek nagyon örülök ezért most egy jénai készlettel leptek meg aminek felettébb örültem.



Örülök neki mint majom a farkának :D:D

Na de térjünk rá a tortára amire speciel nem vagyok büszke, ugyanis a díszítés teljesen muszáj megoldás lett. Mert szerettem volna ha fehér az alap és barna habrózsák vannak rajta meg cukorgyöngy. Na ennek ellenére ez lett az eredmény, ugyanis a kiskorú miközben szórtam a kakaót akkorát taszított a lábamon,hogy beszórtam a fél tortát kakaóporral. Így el kelett tüntetni a bakit.

Megpróbálom érthetően mert elsőre kissé bonyolult.

Szóval a torta úgy készült, hogy 10 tojásból sütni kell piskótát. 5 ből kerek tortaformában 5 ből pedig tepsiben. Ha kisült, kihűlt a kerek tortát ketté kel vágni a tepsiben sültből pedig csíkot. az egyik fél kerek lapot egy alufóliával kibélelt lábasba tesszük és a csikot a lábas oldalába. Ebbe jön a krém,ami nyers tojást tartalmazna amit én a kiskorú miatt kerülök, ezért tejszínnel helyettesítettem. 20 dk( 2 tábla) étcsokit 2 evőkanál forró feketekávéban felolvasztunk és hűlni hagyjuk. Ezalatt 20 dkg margarint 20 dkg porcukorral habosra kevertem és egy löttyintésnyi tejszínt tettem hozzá ezután hozzá öntöttem 3 dl tejszínt és alaposan felvertem, azután a csokis kávés krémet belekevertem majd 25 dkg pirított darált török mogyorót beleforgattam.
Ezt a krémet öntöttem a tészta fészekbe majd a másik fél tortalappal lefedtem. Le kell préselni de nem összenyomni. Pár órára hűtőbe tettem de jobb lenne ha egy egész 24 órát bent lehetne.
Amikor kipihente magát a torta tálra borítjuk és az fóliát lehúzom róla. Tejszín habbal behúztam és elbénázva díszítettem...




Az eredeti recept szerint 4db nyers tojás kell bele. A sárgáját kell kikeverni a cukorral meg a margarinnal és úgy jönne hozzá a kávés csoki meg a mogyoró vagy dió és a felvert fehérje. De én félek a nyers tojástól így módosítottam a recepten.

2 megjegyzés:

  1. Az a díszítős rész nagyon tetszik! :))) A torta pedig nagyon finom lehet!

    VálaszTörlés
  2. Most már én is mosolygok rajta, de akkor annyira nem... :$
    Finom is nagyon... Érdemes elkészíteni, és nem utolsó sorban nem egy közismert recept én Zita (sógornőm) párjának a nagymamájától kunyiztam, és nem adta ám olyan nagyon könnyen.. Ha jól sejtem sváb recept de nem vagyok benne teljesen biztos.

    VálaszTörlés