2011. május 20., péntek

Finomfőzelék medvehagymás pulykafasirttal




A mai ebédünk olyan hamargyorsanvalamitabbólamiithonvan alapon készült. Mert apa kitalálta, hogy a hátamon lévő anyajegy csúnyult és veszíti el a színét vagyis bőr színű és csak a közepe barna. Bejelentett a bőrgyógyászatra majdnem hogy elráncigált :D Szerencsére nincs vele semmi baj.

De se vásárolni nem volt időm se kitalálni nem tudtam mit akarok csinálni. Ezért körül néztem a hűtőbe is, meg a fagyasztóba. Találtam 3/4 karalábét ami nagy volt ugyan de főzelékhez kevés, de nem jöttem zavarba mert volt mirelit sárgarépám (igaz mexikói keverék de 1 maroknyit kiválogattam :) ) meg mirelit borsóm. Ezt gyorsan feltettem főni és a fagyasztóból előkerült 25 dkg darált pulykacombot a mikróba olvasztó programra betoltam. Mire végeztem a főzi felkészítésével a húsi is kiolvadt.
Hagyományos fasírtot akartam készíteni de egy hirtelen ötlettől vezérelve a hűtőből rámkacsingató medvehagymából kivettem 2 szálat és nagyon apróra vágva a húsos keverékhez adtam. Hagymám nem volt itthon ezért az most kimaradt. Bele aprítottam egy negyed csokor friss petrezselyem zöldet is, sóztam, pici ízvarázs amit hamarosan el fogok hagyni mert ma vettem bio fűszerkeveréket. Kíváncsi vagyok milyen lesz... Amikor a zöldségek megpuhultak rántást csináltam és berántottam vele a főzeléket. Fél liter főzőtejszínnel felöntöttem és még egyszer felforraltam. Nagyon finom lett!!

A fasírtot 25 dkg darált pulykacombból, 1 tojásból, só, bors, fűszerpaprika ízlés szerint ezekkel fűszerezve, aprított friss petrezselyemből, 2 szál aprított friss medvehagymából, és 1 szelet beáztatott kenyér beléből gyurmáztam. A medvehagyma adott neki egy kis pikantériát, izgi íze lett.

Tovább tartott leírnom szinte mint elkészíteni... :)

2 megjegyzés:

  1. Kérnék egy adagot, mert nagyon szeretem!! És én milyen rég nem főztem!

    VálaszTörlés
  2. Épp itt akkor az ideje a friss zöldségekből ;) De addig is szívesen adnék én is...

    VálaszTörlés