2011. október 20., csütörtök

Finomfőzelék


Ma egy már általam ide feltett étel készült el, de most friss alapanyagokból, kicsit másként mint a múltkori, meg kell mondanom akkor sem volt rossz de a mai... valami fenséges.
Legyen bizonyításképpen annyi elég, hogy kiskorúval eddig nem sikerült főzeléket megetetnem. Eszik ő zöldséget tán 3 másik gyerek adagját is megeszi, mert tudom a legtöbb gyerek azt hiszi a zöldségféléről, hogy az fertőző betegség és jó azt a lehető legmesszebbről elkerülni. Na Dávidom nem ilyen... Ő eszi a zöldséget sütve, főve, párolva, csak éppen főzelék formájában nem. Máig! Ugyanis a mai főzi olyan jól sikerült, hogy evett belőle, egy fasírt kíséretében.

Szóval így készült:
Egy kisebb fej hagymát megtisztítottam és apróra felvágtam. Kevés olajon üvegesre hevítettem majd a zöldségeket tisztítva és feldarabolva rádobtam, átforrósítottam rajta. Ezek a zöldségek a következők voltak: 2 szál sárgarépa, fél karalábé, 3 rózsa karfiol, és olyan negyed kg zöldborsó.
Felöntöttem vízzel addig hogy ellepje és ízesítettem leveskockával :$
Félpuhára főztem ekkor felöntöttem még tejjel Kb fél L) és készre főztem. Hozzá öntöttem 4 dl tejszínt és hagytam még egyet rottyanni. Vékony rántást csináltam és hozzá adtam, beforraltam. Pici cukorral még adtam neki egy kellemes édeskés ízt, mert ugye a finom főzi édeskés :D, és örömmel figyeltem, hogy a kicsi alig bírja kivárni, hogy meghűljön annyira, hogy enni tudja.

Megevett egy jó merőkanálnyit belőle becsavart mellé egy fasirtot és most jó nagyra fog nőlni mert épp az igazak álmát alussza :D

2 megjegyzés:

  1. Menzán ettem utoljára...Imádom. Az a fasírt nagyon guszta mellette...Éhes lettem...

    VálaszTörlés
  2. :) Én is nagyon szeretem, és most már Dávidom is, apa is, egyedül a nagy fiammal nem sikerült még megszerettetni :( De ami késik csak később jön el ;)

    VálaszTörlés