2011. november 23., szerda

Apácska szülinapi tortája


Direkt nem írom ki címbe milyen is ez a torta. Mert igazából kreálmány.
Ha gondoljátok és van hozzá kedvetek adjatok nevet Ti neki ;-) és írjátok le kommentben.

Szóval nagyon nagy bajban voltam. Mert sehogyan sem tudtam el dönteni milyen tortát is kellene csinálnom.
Napokon keresztül bújtam a neten az ismerősek oldalait, de valahogyan sehogy sem találtam rá az igazán apának való tortára.
Ugyanis nem szereti a csoki tortát, azt az igazi vajjal cukorral kakaó porral kikevertet egyenesen rühelli. Mondjuk ma már elég ritkán csinál ilyet az ember amikor tejszínnel nagyon finom krémes dolog állítható elő.
Tavaly be próbálkoztam a csokissal, tejszínesen. Áááá nem volt nyerő, benne van annak a másiknak a nem szeretemje és így nehéz vele el hitetni, hogy az finom ám és különben is...
Na mindegy... Idén törtem a fejem valamin.
Aztán msn en beszélgettem egy újonnan szerzett ismerőssel, akit nem mellesleg a gasztronómia szeretete köt össze és ennek kapcsán is ismerkedünk.
Panaszoltam neki, hogy milyen nagy az én dilemmám. Ő mutatott nekem egy tortát amit készített egyszer, a neve somlói torta.
Hú gondoltam ennek a vonalán el lehet indulni, mert szereti a somlói galuskát az egyik kedvenc sütink.

És akkor neki álltam...
sütöttem 3 kerek piskótát egyenként 3 tojásból. Az elsőnél 1 kanál lisztet 1 kanál darált mogyoróra cseréltem tehát egy mogyorós piskótát sütöttem. A második egy kakaós piskóta lett a harmadik pedig egy vaníliás. Értem ez alatt, hogy a 3 kanál cukor helyett 3 vaníliás cukorral kevertem a piskótát és így sütöttem ki.

Ezalatt főztem 2 pudingot. Egy csokisat és egy vaníliásat 3-3 dl tejjel 3-3 kanál cukorral jó sűrűre. A csokisba tettem még egy evőkanál kakaóport legyen íze is ;-) és rum aromával tettem pikánssá.
A vaníliásba bele kevertem 2 evőkanál darált mogyorót. Mind a kettőt ki hűtöttem és amikor már csak langyos volt fél fél vajat elkevertem bennük.
A torta lapok közé ez a krém került. Be is ezzel vontam úgy hogy a világos krémből került a tetejére a sötétből az oldalára.
Tetejét meg szórtam darált dióval és tejszínhabbal díszítettem.

Nem lett egy világ szép torta, de az íze jó volt, és apa örült neki. Amúgy egy pasis tortát nem is lehet olyan szépen felcicomázni szerintem.



8 megjegyzés:

  1. Boldog születésnapot az ünnepeltnek!
    :D
    A tortával szerintem nincs semmi baj, ami benne van az meg egyértelműen finom! És, hogy én mennyire vágyom most egy szeletre!!! :)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm Barbi az Ő nevében. Az ízével semmi baj nem is volt... ;-) Az a szelet a tányéron a Teid lehet :D ;) Szívesen adnék nem csak virtuálisan is.

    VálaszTörlés
  3. Akár többszínű torta is lehetne! Vagy az ízek harmóniája! Vagy: Fantáziatorta apácskának...

    VálaszTörlés
  4. Szia Tündi:) Most járok itt először, nagyon tetszik a blogod:) A férjednek meg nagyon boldog szülinapot kívánok! Az a lényeg, hogy ő örüljön neki, különben én sem nagyon szeretem a csokitortát, bár a tejszínes az finomabb, nem olyan tömény.

    VálaszTörlés
  5. Először is Boldog Szülinapot a pasinak! :o))) Másodszor pedig, tök jól néz ki a torta és a neve pedig legyen egyszerűen: Somlótorta...

    VálaszTörlés
  6. Köszi mindenkinek a köszöntést az ünnepelt nevében.

    marisz57: Köszönöm nem rossz ötlet ;-)

    Naháááát Trollanyu :O Micsoda meglepetés, hú de örülök Neked! Üdvözöllek itt nálam és remélem gyakori vendég leszel. Örülök, ha tetszik az amit csinálok, bár még elég zöld fülűnek számítok a blogger társadalomban, de igyekszem tanulni és fejlődni :-)

    Kriszti Neked is örülök ám és mindenkinek aki benéz, pláne ha hagy nekem néhány kedves szót.
    A somló torta is nagyon jó ötlet csak az a baj, h azért mégsem az ;) Viszont ha van hamis tiramisu torta, akkor talán hamis somlói torta is lehet.

    Várok még ötletet...

    VálaszTörlés
  7. Utólag is Boldog szülinapot a Párodnak! Fő,hogy ízlett neki a torta,meg is hiszem..mogyoró..vanília..kakaó:)nekem is ízlett volna:)

    VálaszTörlés
  8. Köszönöm Aleda, nagyon kedves vagy :-)
    Valóban ezek olyan összetevők amelyek szinte mindenkinél nyerő lehet.

    VálaszTörlés