2011. november 19., szombat

Grillezett sertéskaraj

Az úgy esett, h vettem egy szép nagy darab sertés karajt, de nem akartam 2 nap rántotthúst enni, ezért felét kirántottam a másik felét pedig grillserpenyőben sütöttem ki.

Előző este a szeleteket kissé meg klopfoltam besóztam, zárható fedelű dobozba tettem, meglocsoltam olíva olajjal és rá zúztam 4 gerezd fokhagymát, rákanalaztam 2 kávéskanálnyi mustárt. Alaposan összekevertem és rátettem a dobozra a fedelét, betettem a hűtőbe. Reggel egyszer átforgattam...

Délben mielött enni szerettünk volna, egy grill serpenyőt felforrósítottam kevés olíva olajat öntöttem bele, de épp csak annyit, hogy ne legyen a serpenyő teljesen száraz. Majd amikor már kellőképpen forró volt a sütő a hús szeletek mind 2 oldalát szépen megsütöttem.

Ennyi volt tulajdon képpen az összes munka vele. Kiskorúnak nagyon ízlett egy egész szép szeletet be vágott belőle sütőben sült fűszeres burgonya társaságában.
Gyorsan elkészíthető nem strapás étel, de annál finomabb ;-)

2 megjegyzés:

  1. Ez is egy nagyon finom ebéd! Olyan jól néz ki a krumplid, én sosem tudok ilyet készíteni, nekem szétesik. Látom jönnek a mécsesek! Imádom ezt a karácsonyi, téli hangulatot! :)

    VálaszTörlés
  2. Igen Barbi nagyon finom volt. Holnap megosztom a krumplim titkát ;)

    VálaszTörlés