Mi nagy krumplirajongók vagyunk. Képesek lennénk akár minden nap krumplit enni és krumplit krumplival.Ezért rendszeresen készül köretként. Most a grillezett sertéskarajhoz szerettem volna valami kicsit különlegesebben elkészíteni a sült krumplit. Ezért így csináltam:
kb 1,5 kg krumplit meg pucoltam és nagyobb hasábokra össze vágtam. Feltettem sós vízbe főzni. De nem főztem puhára csak félig. Forrástól számolva úgy 8-10 percig főztem.
Leszűrtem, kihűtöttem és meg szárítottam. Ezalatt 2 ek lisztet össze kevertem 2 ek zsemle morzsával, borssal, sóval,szárított bazsalikommal, egy kis csipetnyi őrölt rozmaringgal, 1 kiskanál őrőlt piros paprikával,és szárított pertrezselyemmel.
Egy sütő lemezbe sütőpapírt tettem ezt vékonyan bekentem olíva olajjal és a krumplit bele terítettem. Megszórtam a lisztes fűszeres keverékkel. Átforgattam, hogy mindenhol befedje a krumplit. 200 fokra előmelegített sütőbe toltam,és szép pirosra sütöttem. Közben egy párszor óvatosan meg forgattam, hogy mindenhol puhuljon.
Bellül puha, kívül ropogós kellemesen fűszeres krumplit fogyasztottunk a húshoz.
VITTEM!!! Legközelebb már így esszük! Ez isteni lehet! :))
VálaszTörlésPróbáld ki Barbi! Tényleg nagyon finom, és nem esik szét, csak ne főzd meg nagyon.
VálaszTörlésEzt én is ki fogom próbálni:)
VálaszTörlésRoza! Csak ajánlani tudom ;)
VálaszTörlésMăr sütöm is ;-) biztos fincsi lessz :-)
VálaszTörlés