2011. november 20., vasárnap

Sütőben sült fűszeres burgonya


Mi nagy krumplirajongók vagyunk. Képesek lennénk akár minden nap krumplit enni és krumplit krumplival.Ezért rendszeresen készül köretként. Most a grillezett sertéskarajhoz szerettem volna valami kicsit különlegesebben elkészíteni a sült krumplit. Ezért így csináltam:

kb 1,5 kg krumplit meg pucoltam és nagyobb hasábokra össze vágtam. Feltettem sós vízbe főzni. De nem főztem puhára csak félig. Forrástól számolva úgy 8-10 percig főztem.
Leszűrtem, kihűtöttem és meg szárítottam. Ezalatt 2 ek lisztet össze kevertem 2 ek zsemle morzsával, borssal, sóval,szárított bazsalikommal, egy kis csipetnyi őrölt rozmaringgal, 1 kiskanál őrőlt piros paprikával,és szárított pertrezselyemmel.
Egy sütő lemezbe sütőpapírt tettem ezt vékonyan bekentem olíva olajjal és a krumplit bele terítettem. Megszórtam a lisztes fűszeres keverékkel. Átforgattam, hogy mindenhol befedje a krumplit. 200 fokra előmelegített sütőbe toltam,és szép pirosra sütöttem. Közben egy párszor óvatosan meg forgattam, hogy mindenhol puhuljon.

Bellül puha, kívül ropogós kellemesen fűszeres krumplit fogyasztottunk a húshoz.




5 megjegyzés:

  1. VITTEM!!! Legközelebb már így esszük! Ez isteni lehet! :))

    VálaszTörlés
  2. Próbáld ki Barbi! Tényleg nagyon finom, és nem esik szét, csak ne főzd meg nagyon.

    VálaszTörlés
  3. Ezt én is ki fogom próbálni:)

    VálaszTörlés
  4. Măr sütöm is ;-) biztos fincsi lessz :-)

    VálaszTörlés