Gizinél nézelődve tetszett meg ez az eljárás, miszerint nem olajban serpenyőben, hanem sütőpapíron és sütőben
készíti a rántott húst és még más egyebeket is.
Egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége, és nincs olajszag a lakásban, és nem kel mellette álldogálni.
Szóval szupi... :-)
A karaj szeleteket előkészítettem ugyanúgy mintha rendesen rántanám. Klopfól, sóz, paníroz (liszt, tojás, prézli),
és egy sütőpapíros lemezre fektettem.
180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütöttem őket cirka 20-25 perc alatt.
180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütöttem őket cirka 20-25 perc alatt.
Félidőben meg fordítottam, hogy mind két oldala színt kapjon, és ennnnnnnyi...
Ezalatt megcsináltam a krumplipürét és már lehetett is enni.
A panírja ropogós, kissé száraz nekem, legközelebb azért egy minimális olajat spriccelek rá. De amúgy nagyon finom.
Fekete borssal pikánsra ízesített krumplipürével tálaltam, savanyú ubit fogyasztottunk mellé. Nem volt sok időm a tányér cicomázására mert kiskorú követelte az adagját, a krumplit most fagyis kanállal adagoltam :D
Ezt én is kipróbálom, de azért olajat teszek rá, mert igazad van, úgy száraz marad. Már régóta szemezgetek vele, de mindig halogattam, de most már nem halogatom tovább! :)
VálaszTörlésCsak rajta Barbi és számolj is be nekünk hogy tetszett.
VálaszTörlés