2011. november 6., vasárnap
Zacsiban sült pipicombik
Ez a zacsis megoldás úgy jött, hogy elfelejtettem alufóliát venni, viszont sütő zacsim az volt idehaza, ezért ezt a megoldást választottam.
6 egész csirkecombot vettem a bőrét lehúztam(nem szeretjük) és a forgó résznél ketté vágtam mindegyiket. Így 12 db combrészem lett. Besóztam, kis borsot szórtam rá és betettem a sütő zacskóba. Két fej vöröshagymát megtisztítottam és nagyobb darabokra vágtam beraktam a zacsiba azt is. Fél fokhagymás fűszervajat nagyobb darabokban szintén a zacsiba raktam és még 3 gerezd fokhagymát is valamint petrezselyem zölddel és egy leheletnyi kakukkfűvel tovább fűszereztem. Lezártam a zacskót és pár helyen megböködtem.
Tepsibe fektettem, és sütőbe toltam 1 órára 160 fokra. Amikor az idő lejárt és megbökve puhának tűnt a húsi, felvágtam a nylont és a tartalmát a tepsibe borítottam. Elrendeztem, és vissza toltam a sütőbe további 15-20 percre.
Krumplipürét készítettem mellé, de kevesebb vajjal, mert a csirke alól a jó szaftot is bele dolgoztam. Nagyon finom pürét kaptam így...
Finom porhanyós kicsit sem száraz combokat eredményezett ez a megoldás. :D
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon jó zacskóban sütni, mert az ízek totál belül maradnak. Esetleg egy apró hibája van, nem sül túl ropogósra...De az íz kárpótol érte. :o)))
VálaszTörlésEgyet kell veled értsek ;) Valóban minden szó igaz abból amit leírtál :)
VálaszTörlésJó receptnek tünik, még zacskóban nem sütöttem.
VálaszTörlésA krumplipürét szilikon kuglófsütőben formáztad?
Marisz57! Érdemes kipróbálni így a sütést,mert az ízek valóban intenzívebbek és egészségesebb is így sütni. Mert nem teszel annyi zsiradékot a hús alá, AZ a kevés fűszervaj meg elenyésző;)
VálaszTörlésA krumplit sima pudingformával formáztam. Enyhén beolajoztam és belenyomtam majd kicsúsztattam.Habár nem lett tökéletes mert a kisfiam keze oda is elért :D
Nagyszerű recept, finom lehetett! :)
VálaszTörlésIgen Csilla nagyon finom volt!
VálaszTörlésEzúton üdvözöllek is a blog követői között :D