2012. március 6., kedd

Kürtőskalács 2


Nem nem találtam fel a spanyol viaszt és még mindig ugyan úgy készül a kürtőskalács mint eddig.. De! A sütőm még határozatlan ideig használhatatlan, viszont a családom már kívánta a kelt tésztát, de ami nem olajban sül. (de az is lehet csak én kívántam hi-hi-hi)
Törtem a fejem, hogy is csinálhatnék valami finomságot. Koma asszonyom nem lakik messze, felajánlotta, hogy ha valamit szeretnék sütni vagy olyan ebédet készíteni nyugodtan menjek és használjam az ő sütőjét. Ők dolgoznak napközben nekem meg van kulcsom, úgyhogy akár még működhetne is a dolog...
De ezt a kalácsot nem így csináltam, mert grill kell hozzá az övén meg nincs ilyen fokozat. Na jó hát nekem semmi sem elég jó :D De-de nem is hinnétek mivel készítettem ezeket a csodálatos kalácsokat méghozzá egymás után 2 nap is.


Szóval.. Van nekem egy más által kidobásra ítélt régi grillsütőm. Olyan amiben a csirkét lehet sütni. Ezen agyaltam , hogy hogyan tudnám annak a grill funkcióját a magam javára felhasználni. Aztán jött az Isteni szikra. Hisz annak ott a csirke nyársa, meg az én alufóliával betekert guriga papírjaim, és a csirkét is megfogja valami, hogy a nyárssal együtt forogjon. Naná vannak ilyen tüskés izék amit a végére kell húzni.

Na akkor tészta dagaszt, sütő melegít és.... Tadaaaam működik, és még szépen lassan forgatta is. Aha az első 2 percben... Valószínű az előző tulaja ezért akart megválni ettől a jobb napokat is látott grilltől. De nem estem kétségbe szépen kézzel mindig arrébb fordítottam a nyársat amikor az adott oldal megpirult.
Szóval, nekem van egy saját kürtőskalács sütőm :D


Tegnap vendégek jöttek (komámék) és újból bemelegítettem a sütőt... 1 kg lisztből dagasztotta be tésztát... Csak mosolyogtak, milyen elvetemült vagyok... Recept ITT, ha szeretnéd elkészíteni és egy használható praktika hagyományos (grillfunkciós) sütőben készítéshez.

Jah meg kell, hogy említsem, rám jár a rúd... A mikróm is megadja magát, kiégett benne az a papír ami az oldalán van, lett rajta egy pici lyuk, nem tudom milyen szerepet hivatott szolgálni. Nélküle is működik, de félek az szűri meg a mikrohullámokat...

12 megjegyzés:

  1. Hát a baj nem jár egyedül, de...! Aki ilyen kis kreatív, annak ez csak a hasznára (no és a mi javunkra) válik. Mert mit agyaltam már rajta, hogyan is lehetne a sok éhes csoporttársnak kürtöskalácsot sütni, télen (tavasszal), ha még nem indult be a grillszezon. Hát így! Remek ötlet és terjeszteni is fogom! Köszönet és gratula érte!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi a gratulációt! Nagyon remélem, sőt biztos vagyok benne, hogy az elismerést és a gratulációkat Te is be fogod zsebelni érte ha elkészíted.
      Kérlek ha tesztelted gyere vissza és számolj be nekem/nekünk róla! Köszönöm...

      Törlés
  2. Imádom a kürtőskalácsot :) Egy ideje már én is készülök a sütőben sült verzióra, csak kicsit tartok tőle... A Tieid gyönyörűek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nyugodtan állj neki és csináld meg. A másik bejegyzésnél amit írtam és ott van a recept is és az elkészítés van egy hsz miszerint az instrukcióim követve másnak is sikerült tökéletes kürtős kalácsot produkálnia. Biztos vagyok benne, hogy neked is sikerül már elsőre is... Gyerünk állj neki és zsebeld be vele az elismerést ;)

      Törlés
  3. Nem semmi vagy, te csajszi!!!!! Nem könnyen adod fel, az tény! Szuper lett, megint!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De nem ám Vicuska! Nem olyan fából faragtak engem, hogy én csak úgy feladjak dolgokat...

      Törlés
  4. Kedves Druszám!

    Látogass el hozzám a menukonyha.blogspot.com oldalra, vár egy kis "ajándék"...

    Üdv.: Tünde

    VálaszTörlés
  5. Tök jó lett! Nagyon ügyes vagy!

    VálaszTörlés