2012. május 25., péntek

Sajtos tejfölös pulykacici


Amikor meg vettem a pulyka mellet még nem gondoltam át igazán mit is szeretnék belőle csinálni. Most meg itt voltam minden előzetes terv nélkül és fogalmam sem volt mit készítsek ebédre... Aztán jó szokásomhoz híven körül néztem a hűtőben és találtam pár dolgot ami felhasználásra várt , a rövid lejárati idő miatt.
Így született meg ez a rakottas ...

Fél kg szeletelt pulykamellet enyhén meg klopfoltam, besóztam, zúzott fokhagymával bedörzsöltem, és borsoztam. A tepsi alját kivajaztam és a szeleteket bele helyeztem, erre pulykamell sonkát tettem. 1 pohár tejföllel megkentem és sajtot reszeltem a tetejébe.
Fóliával lefedve 180 fokra előmelegített sütőbe tettem cirka 50 percre, majd a fóliát levettem és a sajtra rápirítottam.

A fiúknak rizst főztem hozzá én salátával fogyasztottam...

A tejföl és a sajt miatt lehet nem épp a legkisebb  kalóriás étel, de ha módjával fogyasszuk énszerintem simán befér a diétás étrendbe.

4. napi étrendem:

Reggeli: 1 főttvirsli, 1 szelet sokmagos rozskenyér, 1 db medvesajt, paradicsom, tejes kávé (1,5%-os édesítővel)
10órai: fél alma felkockázva, 1 kis marék dó hozzá keverve
Ebéd: Sajtos tejfölös pulykacici
Uzsonna: 5 szem eper, rövid kávé
Vacsora: 1 szelet sokmagos rozs kenyér, vékonyan vajazva, 1 tojás főve, paradicsom, uborka

Folyadék 3L víz egész napra elosztva...

9 megjegyzés:

  1. Imádom az ilyen tepsis, rakott csirke- vagy pulykamellet! Jól fest a fotódon azzal a salátával... :P

    VálaszTörlés
  2. Mi is szeretjük az ilyesmit és jó kis maradék felhasználós kajcsikat lehet így készíteni ;)

    VálaszTörlés
  3. Juhé, nálam is ez lett ma az ebéd és nagyon finom :)

    VálaszTörlés
  4. Fincsi rakottas, én azért be tudnék kajálni belőle:) Látom nagyon élvezed, ez nagyon jó, finomakat enni és fogyni:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) Én is tudtam volna még enni belőle elhiheted, de magamra parancsoltam. Csak annyi fogyott amennyit a tányéromra tettem egy falattal sem több. Régebben ha hagyott a gyerek 1-2 falatot azt még bekaptam ne menjen kárba. Na most ezt nem csinálom, mert tudom az már aztán tényleg teljesen fölösleges kalória, el sem hinné az ember ilyen bekapott falatokkal mennyi pluszt visz be... Igen élvezem csinálni ezt és nagyon elszánt vagyok :D

      Törlés
  5. Látom, haladsz az úton! Meg lesz a siker, főleg ilyen karcsúsító ételek mellett!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Húú Kriszti végig futott valami a gerincemen ahogy olvastam a hozzászólásodat. A próféta szóljon belőled, nagyon szeretnék "kisebb" lenni! Nem leszek soha nádszál vékony, csak azt szeretném ha végre nem görbülne le a mosolyom ha egész alakos képet látok magamról, és úszni is tudok nincs szükségem úszógumikra ;) Köszönöm a támogatásodat és mindenki másét is. Veletek még könnyebb!!!

      Törlés
  6. Nagyon finomakat eszel és nagyszerűen állítod össze a napi menüdet! Büszke lehetsz magadra! Meglátod meg lesz a jutalma a kitartásodnak, én drukkolok! :)) A marék dió nagyon jó ötlet és rendkívül egészséges, igazából minden nap kellene ennünk egy marék olajos magot, tökmag, dió, törökmogyoró (amerikai az nem jó mert rákkeltő), mandula, napraforgó. :)

    VálaszTörlés