2012. szeptember 19., szerda

Tejfölös pulykaragu

Már nem most készítettem el ezt az ételt, de mióta ez a fotó készült róla, már legalább kétszer csináltam. Nagyon finom szaftos, igazán finom és nagyon gyors húsétel. Maga a ragu simán beilleszthető a diétába, ritkán még a rizs is megengedhető magunknak.

Egy fej vörös hagymát megtisztítottam, felkockáztam és kevés olíva olajon megfuttattam. Ezután rátettem a csíkokra vágott pulyka húsit fehéredésig vagy még egy icipicit tovább is pirítottam. Sóval, borssal, petrezselyem zölddel és zúzott fokhagymával ízesítettem. Felöntöttem annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje. Fedő alatt puhára pároltam a húsit. Majd egy pohár zsírszegény tejfölben elkevertem 1,5 ek étkezési kukorica keményítőt. Ezt öntöttem a nyakába. Jól átforraltam amíg a leve besűrűsödött. A sűrítés előtt hagytam rajta bőven levet, ebben az esetben nem sütöttem vissza a zsírjára. A sütés már az elején megvolt.

Rizibizivel ettem én a srácoknak főtt orsó tésztát szervíroztam mellé. Senkinek nem volt rá panasza :D

4 megjegyzés:

  1. Neked is csak azt tudom írni mint Máriának: hús-szaft-rizs a három kedvenc! Jöhetne!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta:) Mi is szeretjük a rizibizit és a tejfölös mindenféle húst,tényleg ez az étel nagyon gyorsan elkészül.A fogyókúra miatt pedig ne aggódj,a mérleget egy kicsit száműzni kéne és kitartás!!

    VálaszTörlés