2012. október 26., péntek

Sárgarépa főzelék


Nem régen, volt egy szájsebészeti kisműtétem, és annak következtében szájzáram is lett. Ezért elég  limitált volt az az étel mennyiség amit be tudtam a megmaradt nyíláson tuszkolni a rágásról mint olyan nem is beszélve. Viszont ugye diétázom, így erre az időre sem szerettem volna feladni, mondjuk nem is nagyon tudtam rendesen enni.
Szóval a lényeg, hogy készítettem magamnak egy olyan főzeléket amit be is tudtam tuszkolni, rágni se nagyon kellett és a kalória értéke sem az egekben járt.

Fél kg sárgarépát megtisztítottam és kis kockákra vágtam. Egy fej vörös hagymát apróra felkockáztam és kevés olajon üvegesre hevítettem, erre rádobtam a répakockákat és azt is átforrósítottam. Majd felöntöttem épp annyi vízzel ami ellepte. Kicsi sót szórtam rá... Egészen puhára főztem, a vizet kellett rajta kicsit pótolni. Amikor megpuhult, egy pohár zsírszegény tejfölben elkevertem 1,5 ek étkezési keményítőt, ezzel habartam be. A kellő édességét a főzeléknek 1 ek mézzel értem el. Nagyon finom laktató ebédem volt belőle, két napra volt elegendő a mennyiség.
Mellé mézes mustáros sült csirkecombot fogyasztottam, hamarosan ennek a receptjét is hozom ;)

Teljesen biztos, hogy fogom még készíteni úgy is, hogy semmi baja a számnak :D

1 megjegyzés:

  1. Egyik kedvencem. csak én eszem, a többiek fújnak rá! Pedig milyen finom. Én karamellel szoktam főzni...

    VálaszTörlés