2013. január 11., péntek

Sajtos sonkás virsli


A minap egy nagyon kedves ismerősöm mondta egy amolyan beszélgetős csoportban a közösségi portálon, hogy ő sajtos virslit fog készíteni ebédre. Na erre jó páran felkaptuk a fejünket, és kérdeztük, hogy azt meg hogyan képzeljük mi el. Elmondta és volt olyan kedves is, hogy fázis fotókat készített róla. A kész ételről már nem tudott mutatni, mert olyan gyorsan eltűnt a tányérról mintha ott sem lett volna.
Na ezen sikeren felbuzdulva többek között én is megcsináltam. Nem bántam meg.... Bár én kicsit tovább gondoltam és meg toldottam egy lépéssel, egy jó hosszú lépéssel :D

Eredetileg úgy kellene készíteni, hogy a virslit hosszában bemetszeni úgy hogy a felénél tovább vágjuk kicsit de ne vágjuk ketté. Ez a legnehezebb mozzanata a dolognak... Aztán ebbe a kialakult vájatba kevés vajat kell kenni és jó alaposan megtömni sajttal. Tűzálló tálba sorakoztatni kevés olajat önteni rá, alá és 6-7 perc alatt sütőben megsütni.

Na ennek ellenére én úgy csináltam, hogy amikor a vájatot meg csináltam nem vajat kentem bele, hanem egy szelet sonkát dugtam bele. Olyan vékony mint a bacon, és szerintem azzal is kitűnő lehet. Majd ekkor gyömöszöltem bele a sajtot, és a már bemutatott aktifryomban 5 perc alatt további zsiradék hozzá adása nélkül készre sütöttem.

Finom főzelék mellé ettük... Nagyon kis egyszerű kajcsi, de higyjétek el nekem annál finomabb ;)
Teljesen biztos vagyok benne, hogy nem utóljára készítettem el!

Csillám! Köszönöm szépen, hogy felhívtad a figyelmem erre a finomságra és megosztottad velem az elkészítési módját!

3 megjegyzés: