2013. május 14., kedd

Forró almás táska


Nagyon szeretem a mekinek ezt a termékét... Alkalom adtán szoktam is venni, most apa juttatta az szembe, hogy milyen finom. Amúgy is már nagyon rég kekeckedtem a gondolattal, hogy ezt nekem el kellene készítenem idehaza, hát most megcsináltam. Jó apropó is volt, mert jöttek hozzánk a barátaink és ezt szántam kínálósnak kis különlegesség gyanánt. Sajnos elfoglaltságuk miatt nem tudtak sokáig maradni, és a finomságot is csak útravalóul a kezükbe tudtam nyomni, de visszajelzést kaptam már róla, hogy nagyon finom. 
Na igen, nekünk is nagyon izlett. Be kell valljam előző nap csináltam próbasütést nem szerettem volna felsülni vele, az eredmény pedig nagyon kielégítő volt, nekem jobban ízlett mint a gyorséttermi. Lévén ebbe biztosan tudom mit gyömöszöltem :D

Na de elárulom nektek is:
3 szem savanykás almát megtisztítottam, és apróra felkockáztam. Edénybe tettem , megszórtam 4 ek cukorral, és fél kk fahéjjal, valamint egy kis citrom levet is öntöttem alá, hogy az alma ne barnuljon meg. Egy vaníliás cukrot is kapott... Egy dl vizet öntöttem alá és felfőztem. Ami kb forrás után még egy percnyi főzés volt. Vigyázni kell mert az alma hamar megpuhul és ha szétfőzzük már nem olyan jó. Tehát az alma megfőtt... 1,5 ek vaníliás ízű főzős pudingport kevés vízzel kikevertem és az almához adtam össze főztem. Nagyon hamar megvan. kb talán fél perc. Majd hagytam hűlni. Muszáj kihűteni, mert a tészta különben meglágyul tőle.

Én most kész fagyasztott leveles tésztát használtam, de Csiperkénél (akitől az ötlet származik) hozzá való tésztát is találsz.
Szóóóóóval: A leveles tésztát kiolvasztottam, vékonyra elnyújtottam és még egyszer akkora darabra  vágtam, mint  amekkorára a kész sütit szerettem volna.

 Az egyik felére egy ek kihűtött(!) almát halmoztam majd a tészta másik felét ráhajtottam, jó alaposan össze nyomkodtam a széleket, hogy a cucc ne tudjon belőle kifolyni.

Majd olajad felforrósítottam és mind két oldalát szép arany barnára sütöttem.

Szóval ez tényleg nagyon finom kajcsi és biztos vagyok benne, hamarosan újráznom kell :D

4 megjegyzés:

  1. Mi is szeretjük!!! De csak házilag készítve :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem már én sem veszek többé a MC-be ;) :)

      Törlés
  2. Imááádom. Még a mekiset is be kell valljam, de ezt mindenképpen ki kell próbálnom. Nagyon ügyes vagy!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, nekem nagyon bejött a mekis nagytesóval egyetembe:) (sajnos :D )

      Törlés