2013. október 17., csütörtök

Kókuszos csiga

 Régebben míg otthon a falunkban laktunk sokszor volt, hogy anyósomnál töltöttünk hétvégente egy egy napot. Ünnepekkor de volt hogy csak úgy együtt ebédeltünk. Akkor a Mama szívesen készítette ezt a finomságot. Én általában igyekeztem mindig kicsit előbb oda érni hozzá így volt alkalmam kicsit kontárkodni a keze alatt :D Akkor tanultam meg tőle ezt a finomságot, amit az elsőszülöttem elől mindig el kellett dugni, mert ha meglátta akkor nem akart ebédelni, csak ez a csigusz volt amit enni akart.

Mama szalagáréval csinálta én ma már élesztőt használok hozzá. Csak fél adagot sütöttem most, de a receptet teljesre adom meg.

1 dl tejet meglangyosítottam és egy kk cukrot adtam hozzá, negyed élesztőt morzsoltam bele, hagytam felfutni.
Ezalatt 50 dkg liszthez 25 dkg vajat morzsoltam, 12dkg cukrot adtam még hozzá 3 tojás sárgáját, és a megfuttatott élesztős tejet.
 Gyorsan összegyúrtam a tésztát. Négyfelé vettem....

A fehérjéket habbá vertem lassan hozzá adtam 25 dkg cukrot és 30 dkg kókusz reszeléket.

A tésztákat egyenként kinyújtottam, Dávid is megpróbálkozott vele :D,

 krémmel megkentem,

feltekertem és éles késsel 1 cm es csiguszokká vagdostam.

Sütőpapíros lemezre sorakoztattam

és 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütöttem.

4 megjegyzés:

  1. Ezt az én Nagyim is sokszor készítette, nagyon szerettük. Ő a habot mindig gőz fölött verte fel. Diós változatban is finom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tervben van nálam is diós és mákos kivitelben is, de azt hiszem azzal várok karácsonyig akkor jobban aktuális lesz :D

      Törlés
  2. Milyen ügyes segítséged van. :) Finom lehet a kókuszos csiga. Még nem készítettem, de kipróbálom, mert szeretjük a kókuszos dolgokat.

    VálaszTörlés
  3. Ugye milyen cuki kis kuktám van? :D

    VálaszTörlés