2013. október 28., hétfő

Mákos lepény Blogkostoló 12


Immár 12. alkalommal kerül kiírásra a blogkostoló. A játék keretén belül beleshetünk más konyhájába és ott válogathatunk kedvünk szerint. Pontos kiírást ITT olvashattok.

Most Teller-cake engem saját magához sorsolt ki aminek mi tagadás nagyon örültem. Még nem volt alkalmam a házigazdától készíteni semmit, bár már nézelődtem nála előbb is.

Koma asszonyomék úgy volt, hogy át jönnek vigyázni a fiaimra amíg mi apjukkal elmegyünk szülőire de közbe jött nekik valami, így én itthon maradtam. De ezt már csak akkor tudtam meg mikor a sütit betoltam a sütőbe. Na mert azért készítettem ezt, hogy amíg mi nem vagyunk itthon legyen mit eszegetni, kis cukrot magukhoz venni, hogy jobban bírják a gyerekek ostromát.
Na de másnap azért csak elugrottak akkor meg is kóstolták...

Nekem nincs cserép edényem, de ez nem tántorított el, megsütöttem sima mezei magas falú tepsiben 23x33 cm esbe. Tetejére az eredeti recept szerint gyümölcs kell, de én most ezt kihagytam...

Szóóóóval:
4 tojást 25 dkg cukorral habosra kevertem. Ezután lassan bele csurgattam 2dl olajat  majd apránként hozzá kevertem 30 dkg(tönköly) lisztet amibe elkevertem egy zacsi sütőport. Fél dl tejjel hígítottam kissé...
A fele masszát a már említett tepsibe öntöttem, a másik felébe bele kevertem 10 dkg darált mákot és ezt a fehér tésztára tettem. Én kanállal pakoltam, hogy ne elegyedjen annyira könnyen a két tészta és foltos legyen. Az is lett :D
Most kéne kipakolni gyümivel...
180 fokra előmelegített sütőben légkeverésen 30 perc alatt megsütöttem. Tűpróbával ellenőriztem!!
A tálaláshoz (én is) vanília sodót főztem hozzá, de apjuk csak simán tejcsivel eszegette. Ő nagyon szereti az ilyen kevert sütiket akár vacsira is beéri vele 1-2 pohár tejjel.



2 megjegyzés:

  1. De jó, hogy felhívtad a figyelmem erre a receptre, elő is veszem a cserép-sütős könyvvel együtt! Köszönöm, hogy játszol! :)

    VálaszTörlés