2013. november 28., csütörtök

Kaszinótojás


Régóta nem készítettem már pedig szeretjük. Viszont most ez is a szülinapos asztalra került vendégek elé egy nagyon finom pulykahusis torta, és francia saláta társaságában.

Nagyon egyszerű elkészíteni és a fantáziánkat is bátran bele vihetjük...Ez az adag 6 tojásból készült.
A tojásokat keményre főztem megpucoltam ,majd hosszában ketté vágtam. A sárgáját kiskanállal óvatosan kikapartam egy tálba úgy, hogy a fehérjét meg ne sértsem.
A sárgához adtam 2 ek tejfölt, 1 ek vajat, 2 kk mustárt, 2 kk majonézt sót, borsot , szárított petrezselymet, egy pici fej hagymát apróra vágva. 2 kk májkrémet és 3-4 karika kolbászt apróra vágva. Majd elő került a merülő mixerem és egyneművé turmixoltam a dolgokat. Kóstolgatva tettem elég sóssá. AKi savanyúbban szereti az most egy pici de tényleg csak pici ecetet tehet hozzá. Vigyázz ne legyen folyós massza mert kifolyik akkor a helyéről. Nyomózsákba tettem, és vissza töltöttem a fehérje üregeibe. Fogyasztásig hűtőbe tároltam. Ha huzamosabb ideig tartod ott akkor fóliázd le, mert nem mutat épp szép látványt ha megszárad a massza teteje... ;)

1 megjegyzés:

  1. De jól mutatnak, én is nagyon szeretem, de még sosem készítettem, mindig ettem valahol. De most az ünnepekre biztosan elkészítem:)

    VálaszTörlés