2016. április 11., hétfő

Túróval töltött zsemle ( Blogkostoló 28. játékára)

Nagyon régen nem játszottam már ezzel a játékkal, pedig milyen jó móka :D A lényege, hogy az épp aktuális háziblogger kiírja a pályázatot. Jelentekezel....Aztán párt sorsolnak neked, és te mész hozzá nyálat csorgatni. Aztán amikor már van vagy 100 recepted elmentve, de fogalmad sincs melyiket csináld meg kiválasztassz egyet, és elkészíted, majd a házigazda bloggernek elküldöd, és ő összefoglalja ki milyen finomat készített a neki kisorsolt blogból.
Na ez most sem történt másképpen....

Jelen esetben Sütök-Főzök volt a házigazdaasszony és nekem A parókia konyhájából adatott a lehetőség valami finomat választanom.
A választásom egy igen egyszerű, de nagyon finom édességre esett, amit mi második fogásként fogyasztottunk, egy jó kis kolbászos tárkonyos krumplileves után. Nem tudom miért nem csináltam még ezt a finomságot de eztán muszáj leszek, mert a családomnak nagyon izlett. Picit a mi száj ízünkhöz igazítottam. Pl mi nem szeretjük a mazsolát viszont ha túrós akkor citromos....

Hozzávalók:
  -5 db zsemle
  -2 dl tej
Töltelékhez:
  -25 dkg túró
  -2 ek cukor
  -1-2 ek tejföl ( én el hagytam mert német túróból csináltam és az krémes)
  -fél citrom reszelt héja
  -1 db tojás
  -vaníliás cukor
                                                                                                                                                     Elkészítés:

Pici fejtörést okozott hogy milyen zsemlét használjak, mert a közvetlen környezetemben nem kapni klasszikus zsemlét csak császár zsemlét az meg kissé lapos. Azon kívül még vágott zsemlét, ez picit magasabb viszont nem hagyományos kerek, hanem hosszúkás a formája. Ez utóbbi melett döntöttem.

A zsemle tetejét le vágtam, belsejét kikapartam.
Tejbe fel oldottam a vaníliás cukrot és meg locsoltam az elő készített zsemléket.
A kikapart zsemle belet egy tálba tettem és a többi tölteléknek valóval együtt alaposan összekevertem, majd a zsemlébe töltöttem. A zsemle tetőt is bele mártottam a tejbe de épp csak egy pillanatra. majd azt kívülről vajjal meg kentem és rá helyeztem a betöltött zsemlékre. Kivajazott hőálló tálba pakoltam meglocsoltam a tejcsivel és 180 fokra elő melegített sütőbe toltam 20 percre. Fél időben kapott még egy kis tejet...
Jó ropogós, szép piros finomságokat sikerült ily modom készítenem.


2 megjegyzés:

  1. Nagyon örülök, hogy máris elkészültél. Jól néz ki!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen Ani! Azóta számtalanszor készült már többek között ma is épp egy bableves után húsmentes második fogásként fog az asztalunkra kerülni. Férjem egyik kedvence lett, hálás vagyok a receptér és a motivációért :)

      Törlés