2016. június 26., vasárnap

Karfiolrizs vagy karfiolmorzsa


Neeeem nem buggyantam meg, legalábbis a hangok azt mondják, hogy teljesen normális vagyok. :D
Viccet félre téve...Ez idáig a kalória számolást részesítettem eléőnybe ami be is vált, -8 kg ot tudhatok magamévá. De! A szervezetem anyira hozzá szokott, a csökkentett kalóriához, hogy tökéletesen beérte vele, és stagnált a fogyásom. Hm... Valamit ki kelett találnom, mert az nem járja, hogy 2 hónapig hiába küzdök semmi nem történik... Ezért azt gondoltam, hogy akkor próbáljuk ki a szénhigrát csökkentést. Szép fokozatosan be is vezettem...(persze csak magamnak).
Ennek  érdekében a krumpli, rizs és a tészta teljesen száműzve lett az étrendemből. Viszont a husikat valamivel nekem is kell enni. Így körül néztem kicsit milyen alternatívákat találhatnék. A paleo étkezésben nagyon sok olyan dolog van amiben kevés a szénhidrát.
Nincs szándékomban paleolit étkezésre át térni, de van pár használható ötlet.


Hozzávalók:

-nyers karfiol
-só,bors
-olíva olaj vagy vaj
-fűszerek

Elkészítés:

A karfiolt rózsákra szedtem, megmostam, és késes aprítón le aprítottam, de csak annyira, hogy morzsalékos legyen. Nem szabad pépesre őrölni. Majd felhevített olíva olajon 2-3 perc alatt átpirítottam. De itt is elég ennyi idő, mert nem kell pürévé szét fözni. Sóztam borsoztam... Kipróbáltam már petrezselyem zölddel, zúzott fokhagymával, és curryvel is feldobni. Nekem nagyon ízlett....
Minden olyan ételhez lehet köretként fogyasztani, amihez egyébként rizst ennél.

2 megjegyzés:

  1. Tényleg finomat találtál, az ízesítése is variálható. Tegnap sajtos karfiol kenyeret ettem, nagyon ízlett!

    VálaszTörlés