2017. január 3., kedd

Rántott töltött paprika és blogkostoló 32.(low carb)


A kezdetektől fogva részt vettem ebben a jó kis játékban. Most egy kicsit hosszabb kihagyás után újból csatlakoztam, és megint nem bántam meg. A 32. blogkostoló házigazdája most Simone gasztroságai blog. Jelen esetben nekem egy nagyon szuper blogot sorsolt: Kisildi-t
Amint megvolt a sorsolás, rögtön mentem is nézelődi. Az első pár percben már rá is akadtam az én választottamra. Nem is gondolkodtam sokat a dolgon, még úgy sem, hogy az eredeti recept főtt rizzsel írja a tölteléket, és ugye én egy jó ideje nem eszem. Nagyon hamar össze állt a kép a fejemben, hogy alakítsam úgy, hogy én is ehessem. A fűszerezést is egy picit saját ízlésünkre formáltam, és közepére egy darabka (gouda) sajtot rejtettem.

Hozzávalók:

- 50 dkg darált hús (nálam sertés és marha vegyesen)
- 6 db tv paprika
- 3/4 csésze zabpehely
- 1 db tojás
- Só, bors ízlés szerint
- 5 dkg sajt
- 2 gerezd fokhagyma zúzva

panírhoz:

- 3 db tojás
- liszt ( nálam zabpehely liszt )
- zsemlemorzsa ( nálam update1 panírmorzsa)
- 2-3 kanál szezámmag

Elkészítés:

A paprikát megmostam, hosszában ketté vágtam és a magokat kivágtam. A tölteléknek valókat össze kevertem, a sajt kivételével. Majd a masszát a paprikába nyomkodtam, bele rejtettem egy kis csík sajtot. Duplán paníroztam... Liszt, tojás, szezámos morzs, majd vissza a tojásba és ismét a morzsába visza. Ezután olajban mind két oldalát szép pirosra sütöttem.
Salátával fogyasztottuk.

Nagyon finom volt, biztosan máskor is elkészül nálunk. Köszönöm ezt a remek receptet Kisildinek.


4 megjegyzés:

  1. De örvendek, hogy szerettétek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem csoda, hogy szerettünk, hiszen nagyon finom és különleges étel. Több recepted is elmentettem 😉😇

      Törlés
    2. Nem csoda, hogy szerettünk, hiszen nagyon finom és különleges étel. Több recepted is elmentettem 😉😇

      Törlés
  2. Nem csoda, higy szerettük, hiszen nagyon finom és különleges étel.

    VálaszTörlés