2017. október 15., vasárnap

Diós tekercs( low carb)

Az elmúlt hétvégén is ettünk finomságot, akkor hamis raffaellot csináltam.  Ma pedig, ezt a csupa dió sütit készítettem. Nem túl édes, cukor és fehér liszt semmi nincs benne. Bátran lehet belőle ebéd után falatozni.

Hozzávalók:
  Piskótához:
  • 4db tojás 
  • 3 ek cukrozatlan ( Holland) kakaópor
  • Édesítő  ( nálam 1 ek négyszeres szaffi )
 Krémhez:
  • 25 dkg darált dió
  • 3 tojás sárgája
  • Édesítő  ( nálam 3 ek négyszeres szaffi)
  • 2 dl tej
  • 1 kk szaffi -ch liszt ( vagy barmi más ch csökkentett)
Elkészítés:

180 fokra a sütőt előmelegítem. A piskótához a tojást szétválasztom, a fehérjét habbá verem. A sárgát az édesítővel habosra keverem, majd felváltva a kakaót és a habot a sárgához keverem, vigyázva,  hogy a habot ne törjem.  Sütőpapiros lemezre simítom és 15 perc alatt megsütöm. Ha kisült, nedves konyharuhával feltekerem, így hagyom kihűlni. Így nem törik....
Amig a piskóta sül, elkészítem a krémet. Nagyon egyszerű, mindent össze öntök egy edénybe, és lassú tűzön, vagy vízgőz felett addig kavargatom míg be nem sűrűsödik. Vigyázz, hogy ne forrald fel mert, akkor tojásrántotta lesz belőle.
Kihűtjük a krémet is, megkenjük a piskótát vissza tekerjük, és jóízűen elfogyasztjuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése