2011. február 21., hétfő

Barátnőm, Bogi kisfia Nándi, és az ő (tőlem) első tortája



Júniusban meglátogattak minket Bogi barátnőmék. Épp ekkor volt a kisfia Nándi, első születés napja, így sütöttem neki egy tortát. Nemigazán esznek gesztenyés cuccokat, a túrósat ennek elenére imádják, ezért egy túrós scharlotte-ra esett a választásom. Időm sajnos nem sok volt a cicomára, de az íze kárpótolt mindenkit...



Túrós Scharlotte

Tészta:
6 tojásból 6 evőkanál cukorból, 6 evőkanál lisztből, fél csomag
sütőporból sütsz egy piskótát.
Még melegen egy vizes konyharuhára helyezed, feltekered
piskótatekercsnek. Picit hűl, majd megkened őszibarack lekvárral. 1
cm vastagságú szeletekre szeleteled. Egy habüstöt, vagy mélyebb
tálat folpack-kal kibélelsz, és szépen a tálat körbe rakod a
piskótatekercs szeletekkel.

Töltelék:
1/2kg túrót szitán át kell paszirózni, utána 3dl tejszínnel, 20dkg
porcukorral alaposan robotgéppel átkeversz. Vigyázz, mert fröcsköl!
Minél tovább vered annál lazább krémet kapsz.
1, 5 dl langyos tejjel, vagy gyümölcslével egy zacskó étkezési
zselatint csomómentesen elkeverünk, és hozzáadjuk a túrós krémhez.
Keverőlapáttal egyenletesen elkeverjük, majd kis kockákra
összevágott őszibarackbefőttet keversz még a masszához.
Ez ízlés szerint, ki többet ki kevesebbet tesz hozzá, de lehet
ananász kockával is készíteni.

Ezt a tölteléket beleöntjük a piskótatekerccsel kibélelt tálunkba.
Hűtőbe tesszük. 15 perc után a maradék piskótaszeletekkel lefedjük a
krémet, vissza a hűtőbe. Egy éjszaka alatt megdermed.
Tálalás előtt kiborítod, lehúzod a fóliát, majd úgy szeleteled, mint
a tortát.

Nagyon finom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése