2011. február 22., kedd

Pizza



Nálunk a pizzát mindenki szereti, a legkisebbtől a legnagyobbig. Bármikor süthetek pizzát az biztos, hogy nem fogja senki azt mondani, hogy "ne ezt nem akarok most enni".
Nekünk mindegy milyen a pizza, de Zolcsi csak, és kizárólag a sonka, gomba, kukorica verziót eszi meg. Legutóbb amikor készítettem mindenki kapott saját magának személyre szólót. Zolcsinak az elöbb említettet, apa szalámis, kukoricás, somkás verziót kapott, Dávid 2 sajtosat(trapista és füstölt), magamnak pedig csirkemelleset, bár én a hawait szeretem a legjobban. De aztán mindenki evett mindegyikből, kivéve Zolcsit. A lényeg, a lényeg csak a képzelet szab határt milyen feltéttel csinálja az ember.
Ezt a tészta receptet Anditól vettem, Ő töltött pizzaként csinálja. Egy ideig én is úgy csináltam, mert hát az olyan változatosság, különlegesség volt, de mára vissza tértem a hagyományos formához, de ezzel a tésztával.


30 dkg lisztet tálba teszünk,, kis mélyedésbe 1 teáskanál cukrot teszünk ebbe morzsolunk 1,5 dkg élesztőt, és rá öntünk 2 dl langyos tejet. Hagyjuk fel futni az élesztőt, ezután 1 db tojást, 2 evőkanál étolajat, 1 mokkáskanál sót, és ízlés szerint oregánót teszünk bele. Jól kidagasztjuk, és duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkán nyújtjuk, és amint már említettem bármilyen rátéttel el készíthetjük. A képen Zolcsi egy szelet pizzája van.

2 megjegyzés:

  1. Mivel ezt a pizzát már régen készítetted, de én csak most barangolok a blogodban, nekem tetszik amiket rá töltögettél. Az unokáim üresen csak sajttal szeretik, legfeljebb a fiú unokámnak Vitonak, kolbász lehet rajta. De mi megtöltve szeretjük.:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nyugodtan barangolj, és kommentelj ahol és amennyit akarsz, én csak örülök neki. Ma is pizza sütés lesz este nálunk, nagy családi :D

      Törlés