2011. március 25., péntek

Express croissanLimaránál nézelődtem, nagyon szeretem ott tölteni az időt és gyönyörködni a szebbnél szebb péksütikben, kenyerekben. Életem párja ugye pék, így ő minden nap kenyeret hoz, ez az ő Caffeteria-juk, 1 kenyér, Ő fél kenyeret hoz meg kiflit vagy zsömlét. Így egyiket sincs alkalmam sütni ,mert még ígyis van,hogy a bontatlan szeletelt kenyér a szomszédnéninél köt ki.
Na de ma.... Ma jött elsőszülöttem osztálytársa játszani és ezen alkalomból le is csaptam a lehetőségre amit az adott, hogy nálunk vacsorázott. Tehát összeszedtem minden bátorságom és megpróbáltam az én pékemet elkápráztatni az Express croissan al. Ízlett mindenkinek :D

70 dkg lisztet a robot táljába tettem, belemorzsoltam 5 dkg élesztőt 4-5 evőkanál cukrot 1 kávéskanál sót valamint 2 tojást, 1 pohár joghurtot(150) és 2 dl tejet amit jól kidolgoztattam. Letakartam egy tiszta ruhával és 1 órára a hűtőbe tettem. ezután 8 egyenlő részre szedtem, és egyenként kinyújtottam minden egyes lapron reszelve elosztottam 25 dkg margarintA legfelső rétegre nem szórunk már margarint.
Ezután a rétegeket szépen lenyomogatjuk ahhoz,hogy kitudjuk nyújtani

2-3 mm vastagra nyújtottam és 16 cikkre szeleteltem és minden cikk szélesebb részét kb 1 cm mélyenbevágtam a formázáshoz

Majd feltekertem egyenként a kifliket

Letakarva betettem a hűtőbe és mielőtt vacsorázni szerettek volna a srácok lekentem egész tojással sajttal megszórtam és 30 percre betoltam a sütőbe. Hideg sütőben kezdtem el sütni és 180°C on sütöttem.
A vendég kis srác kapásból még langyosan 2 db-ot becsócsált kakaóval, és még egyet csomagoltam is neki.
Így ezeket a kifliket éjszakáztatni is lehet a hűtőben és reggel kisütni. De "normál" módon is lehet kezelni a tésztát akkor 2x kelesztünk és előmelegített sütőben sütünk.

3 megjegyzés:

 1. Nem baj! :) Majd osztozom Dáviddal. :)))

  VálaszTörlés
 2. :)))) Jó! De lehet lessz hozzá a fiatalúrnak is némi babognivalója :D:D:D

  VálaszTörlés
 3. És ha már itt jártam, akkor szeretnék is adni neked a sok kedvességedért valamit. Nem nagy dolog, csak "Egy jó szó", de szerintem ez az aminek a legjobban örül az ember. :)
  Kukkants be hozzám!
  http://tucsokbogar.blogspot.com/2011/03/pizzagolyok-nappali-fenyben-dijak-egy.html

  VálaszTörlés