2011. március 21., hétfő
Zöldségleves
Tegnap betegszabadságon voltam, mert gyengélkedtem, és fájt a torkom, de mára összekapartam magam és ismét belevetettem magam a háztartásba.
Múlt héten főztem egy nagyon finom húslevest, de kissé soknak bizonyult ezért fagyasztottam le belőle. Tegnap amikor kivettem a hidegből még nem tudtam mi lessz belőle azon túl, hogy leves. Aztán Bogi barátnőmnél láttam az Ő zöldséges levesét és megkívántam. Tudtam,hogy ebből csak jó sülhet khm... akarom mondani főhet ki. Szóval alapléként használtam a nagyon finom húslét.
3 db sárgarépát, fél karalábét,pár rózsa karfiolt, ugyamannyi brokkolit és egy marék züld hüvelyű babot tisztítva és feldarabolva a levesbe tettem és puhára főztem, ízesíteni nem kellett mert már adott volt az íz. Amikor a zöldségek megpuhultak 3 marék cérnametéletet főztem bele. Nagyon jót tett neki a "vérfrissítés", intenzív, kellemes íze lett.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincs is jobb egy tányér forró levesnél.
VálaszTörlésPláne ha fáj az emberlányának a torka...
VálaszTörlés