Fél fej kelkáposztát(ami a franfurtiból maradt) folyó víz alatt alaposan megmostam és leveleire szedtem. Sós forró vízbe feltettem a tűzre és 5 percig forraltam. Ezalatt 1,5 bögre rizst feltettem párolni. Kevés olajon átpirítottam sóztam és 2 bögre vízzel felöntöttem amikor felforrt a víz letakartam és takarékra vettem a lángot. A káposztát 5 perc után leszűrtem. Egy fej vöröshagymát kevés olajon üvegesre hevítettem,tűzről lehúzva bele zúztam 3 gerezd fokhagymát, és fél kg darált húst(sertés és marha vegyesen) rátettem. Fűszereztem sóval, borssal, majorannával, kis oregánóval, és petrezselyemmel. Átpirítottam, közben a hús levet engedett ebben a lében főztem 10-15 percig. Nem főtte ez az összes levét...
Amikor mindennel elkészültem elkezdtem rétegezni.
Egy tűzálló tál alját a káposzta levelek felével kiraktam. Erre ráterítettem a rizs felét.
Majd a húsit is leterítettem
és jöhetett a rizs másik fele
Egy nagy pohár tejföl felét rákentem a rizsre és a maradék képoszta levelekkel betakartam
A maradék tejföllel leöntöttem és egyenletesen szétkentem
20 perc alatt készre sütöttem...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése