2011. november 3., csütörtök

Bukta




A minap nézelődtem a kedvenc blogjaimon és ott akadt meg a szemem Barbinál az ő buktáin vagyis a Csokis-lekváros bukta labdáin
Olyan jól néztek ki, hogy elhaároztam másnap egy tartalmas leves mellé én is buktát fogok sütni.


Tésztát egy az egyben az ott leírtak szerint készítettem, de a formázás az normál bukta formázása lett.

Kelesztés után újnyi vastagra nyújtottam és 30 egyenlő téglalapra vágtam. A téglalapokat kissé a kezemmel ellapogattam és közepére halmoztam a tölteléket, ami most 10 eper jamm,10 nutella,10 és barack lekváros lett. Óvatosan feltekertem és a hajtással lefelé sütőpapiros lemezre fektettem, szorosan egymás mellé a buktákat. Olvasztott vajjal bekentem őket miközben pakoltam, az oldalukat is, körbe körbe, hogy sülés végén szét lehessen szedni.
20 percet pihentettem, majd 160 fokra előmelegített sütőben sütöttem kb 20-25 percet. Ha szép barna a teteje akkor kész is vannak.

Kissé hagytam hülni majd óvatosan szétválasztottam őket.

Húsgombóc leves után tökéletes húsmentes második fogás volt.

6 megjegyzés:

  1. Hogy én ezt mennyire szeretem!!! Gyönyörűek lettek! Örülök nagyon, hogy kedvet kaptál hozzá, most kvittek vagyunk, mert én is megsütöttem a pipimuffint és már fent is van! :) Köszi!!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szépek lettek! Biztos finom foszlós...Rég sütöttem, itt lenne az ideje. :o))

    VálaszTörlés
  3. Köszi Csajok! Tényleg nagyon jól sikerültek, és csak most csináltam először, de nem utoljára.

    VálaszTörlés
  4. Isteni finom lehet ez a bukta,nagymamara emlekeztet...

    VálaszTörlés
  5. Húú, de régen csináltam buktát, nem is tudom miért??
    Annyira szépek a buktáid, ügyes csajszi vagy!:))

    VálaszTörlés