2011. november 3., csütörtök
Bukta
A minap nézelődtem a kedvenc blogjaimon és ott akadt meg a szemem Barbinál az ő buktáin vagyis a Csokis-lekváros bukta labdáin
Olyan jól néztek ki, hogy elhaároztam másnap egy tartalmas leves mellé én is buktát fogok sütni.
Tésztát egy az egyben az ott leírtak szerint készítettem, de a formázás az normál bukta formázása lett.
Kelesztés után újnyi vastagra nyújtottam és 30 egyenlő téglalapra vágtam. A téglalapokat kissé a kezemmel ellapogattam és közepére halmoztam a tölteléket, ami most 10 eper jamm,10 nutella,10 és barack lekváros lett. Óvatosan feltekertem és a hajtással lefelé sütőpapiros lemezre fektettem, szorosan egymás mellé a buktákat. Olvasztott vajjal bekentem őket miközben pakoltam, az oldalukat is, körbe körbe, hogy sülés végén szét lehessen szedni.
20 percet pihentettem, majd 160 fokra előmelegített sütőben sütöttem kb 20-25 percet. Ha szép barna a teteje akkor kész is vannak.
Kissé hagytam hülni majd óvatosan szétválasztottam őket.
Húsgombóc leves után tökéletes húsmentes második fogás volt.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Hogy én ezt mennyire szeretem!!! Gyönyörűek lettek! Örülök nagyon, hogy kedvet kaptál hozzá, most kvittek vagyunk, mert én is megsütöttem a pipimuffint és már fent is van! :) Köszi!!
VálaszTörlésNagyon szépek lettek! Biztos finom foszlós...Rég sütöttem, itt lenne az ideje. :o))
VálaszTörlésKöszi Csajok! Tényleg nagyon jól sikerültek, és csak most csináltam először, de nem utoljára.
VálaszTörlésIsteni finom lehet ez a bukta,nagymamara emlekeztet...
VálaszTörlésHúú, de régen csináltam buktát, nem is tudom miért??
VálaszTörlésAnnyira szépek a buktáid, ügyes csajszi vagy!:))
Köszönöm nagyon kedves vagy!
Törlés