2011. november 15., kedd

Stefánia vagdalt kicsit másként


Nagyon nem szeretem azt a stefánia szeletet amivel olyan sokat kell vesződni. Locsolgatni , vigyázni ne repedjen ki elázik az olajtól bleah... Álltalában azokat az ételeket részesítem előnyben amelyeketkönnyen gyorsan, el lehet készíteni és mégis ízletesek. Eza a stefi változat pont ilyen.
Magában a hús masszában semmi különleges nincs, teljesen szokványos fasírt van kikeverve. Fél kg darálthús, tojás, áztatott kenyér, fűszerek, hagyma, fokhagyma.

Hanem! A püspök kenyér formát vékonyan kiolajoztam és a fele hús masszát bele nyomkodtam.

3 kemény tojást feldaraboltam és a húsra fektettem, erre került a húsi másik fele.

Vékonyan megszórtam zsemle morzsával, és sajtot reszeltem rá.

Alufóliával lefedve 180 fokra beállított sütöbe toltam úgy 40-45 percre. Ezalatt akár el is lehet róla felejtkezni.
De azért nem árt ha az idő lejártával eszünkbe jut, hogy főzünk.

Éles késsel körbe vátam mintha csak sütit sütnék, és egy sütő lemezre borítottam. A tetejét is megszórtam reszelt sajttal és vissza toltam a sütőbe kb 10 percre ameddig a sajt ráolvadt.

Kissé meg hűtöttem mielött szeleteltem.

Francia salátával tálaltam.

2 megjegyzés:

  1. Ez tényleg nagyon jó ötlet, én is mindig tepsibe szoktam, most majd így sütöm, bár zsemlemorzsát azóta nem használok mióta egy szakács elmondta, hogy vizes kézzel kell végigsimogatni a rudat és gyönyörű ropogós piros kérge lesz a fasírtnak! Igaza van! Micsoda ebéd! :)

    VálaszTörlés
  2. Ez éppen ropogós nem lesz kívülről, és a morzsa is csak nagyon kevés éppen , hogy de el is hagyható mert úgyis sajt kerül rá. Viszont valamivel azért másabb mint az a locsolgatós féle, sokkal szárazabb és az íze is jobban bent marad mert nem sül ki belőle a tepsibe, szétfolyva ;)
    Ajánlom, próbáld ki, szerintem nem fogsz csalódni benne.

    VálaszTörlés