2011. november 1., kedd

Tejszínes lazacos tészta


Azt mondják, hogy az egészséges táplálkozás elengedhetetlen keléke a hal. Meg, hogy heti rendszerességgel fogyasszuk... De amikor olyan drága :( Viszont most gondoltam egyet és egy pénztárca kímélő módszerrel mégis csak halat varázsoltam az asztalra. Igaz 250gr lazac filé majdnem 4€ de így mindannyian jóllaktunk belőle és még kicsit kevesebb mint a fele meg is maradt. Lehet holnap főzök egy levest és úgy elég lesz ;) Apa így is 2szer szedett :D
Nem utolsó sorban nagyon hamar elkészültem vele talán ha azt mondom 15 percet töltöttem a konyhába akkor mondok valósat. Tényleg nagyon gyorsan megvan.

Feltettem vizet forrni!
1 fej vöröshagymát apróra vágtam és 2-3 evőkanálnyi olíva olajon üvegesre hevítettem. Ezután 1 paradicsomot megpucoltam a héjától és apró kis kockákra vágtam, hozzá adtam.
A lazacot kb 1 centis kockákra vágtam

és a hagymás paradicsomhoz adtam. Nem kevergettem a fakanállal ezután, hanem csak ráztam a serpenyőt, mert a lazac összetörhet.

4 gerezd fokhagymát zúztam rá, 3-4 percig pirítottam, sóztam, borsoztam és nyakon öntöttem 2 dl tejszínnel. Csaltam kicsit mert kb fél dl vízzel felhigítottam pluszban a tejszínt, mert különben nagyon sűrű lett volna miután beforrt.
Közben felforrt a tésztavíz is kifőztem a tésztát és a halas raguval összeforgattam. Most aztán még óvatosabban mert vajpuha lett a hal.

Aztán az asztalhoz csődítettem a családom, és vigyorogva néztem, hogy tűnik el a halacska a pocakokban.

Féltem kicsit a gyerekeim mit fognak szólni, de azt tudtam, hogy a nagy szereti a halat. A kicsi pedig szerencsére elég kismajom ahhoz, hogy a bátyját utánozza mindenben, így jóízűen evett ő is.

Életem párja meg jegyezte, hogy ezt egészen nyugodtan fel lehet venni a "mit főzzek holnap" listára.
A receptet Józsitól, a komámtól kértem, mert ők rendszeresen készítik ezt az ételt az étteremben.

8 megjegyzés:

  1. Guszta és finom. Kedvencem a lazac, da sajnos még akciósan sem mondható olcsónak.

    VálaszTörlés
  2. Valóban nem olcsó de így tésztával a 25 dkg nem ráz annyira ;) Én is nagyon szeretem...

    VálaszTörlés
  3. Ezt a receptet, pont nekem írtad be! Mennyei lehet! :o))) Imádom a halakat!

    VálaszTörlés
  4. Igen az volt... és ezt a lazacot hasonló raguval még leveles tésztába is készülök tölteni... ;)

    VálaszTörlés
  5. Nem tudom, hogy a nyugdíjból megengedhetjük-e, de finomnak tűnik! Engem különösképpen nem vonz a lazac, ez is a tengerészet hozadéka, sokat ettem hajókon, de az asszonykám keveset. Egyszer azért megengedjük magunknak.

    Jó a blogod, követlek.

    VálaszTörlés
  6. Én is csak alkalom adtán teszem az asztalra de havi 1 alkalommal csak-csak kiszorítom, erre a tésztás megoldásra. Itt ahol élek 4Euró 25 dkg és az elég egy 4 tagú családnak ebédre bőven. Nem tudom odahaza hogy kóstál a lazac...

    Köszönöm a dícséretet, és örülök, hogy követsz, igyekszem, de nagyon sok mindent kell még tanulnom.

    VálaszTörlés
  7. Egyik kedvenc etelem,ejjel-nappal megennem...

    VálaszTörlés
  8. Én is szeretem , de azért meg maradnék a havi 1-2 nél ;)

    VálaszTörlés