2011. december 7., szerda

Sós sajtos napraforgó


Ez a különleges kelt tészta féleség még mindig a születés naphoz köthető. Ugyanis a koma asszony és a kománk velünk töltötték az egész napot. A lányok iskola után csatlakoztak. Este kártyáztunk egy nagyot és vacsorára ezt készítettem.
Ismét a pékek elé vetettem magam prédául :D de nem tudtak vagy nem akartak rajtam fogást találni, mert szerintem egyszerűen tökéletes lett. De nagyon el sem lehet rontani a tésztáját mert annyira könnyű szupi tésztája van. Na és ezt a frankó tésztát és csodaszép formázást vajon hol találtam?
BINGÓÓ!! Naná, hogy Limaránál :)Igaz az enyém meg sem közelíti az övét...
Az, hogy az ember lány netán fia mivel tölti meg tényleg csak a képzeletén múlik.
Én most a lalakiflinél már olyan jól bevált sós vajat, és sajtot használtam.

50 dkg lisztből, 1 tojásból, 140 g joghurtból, 3 ek étolajból, 1,5 tk sóból, 1 ek cukorból, 2 dkg élesztőből, és kb 1,8 dl vízből a szokásos módon kelt tésztát dagasztottam.

Kelesztő tálban a duplájára kelesztettem. Majd a tésztát 4 felé vettem. Mindegyiket korong alakúra nyújtottam és kettőt meg kentem a sós vajjal (15 dkg vajat kikevertem 1,5 ek sóval) alaposan megszórtam sajttal. Majd a másik kinyújtott tésztával be takarta őket.
Közepükre egy poharat állítottam és a pohárig be vagdostam majd az így keletkezett tészta csíkon kettőt csavartam. Fázis fotó Limaránál, tökéletes...
30 percig pihentettem, tojással lekentem és a közepére szórtam bőven sajtot.
kb 20 perc alatt szép pirosra sütöttem őket.
Még langyosan tejjel fogyasztottuk...

6 megjegyzés:

  1. Nagyon szépek lettek:) Szoktam én is sütni ilyet, édeset-sósat, nagy kedvenc.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom vacsora lehet belőle, tetszik a formázása! Ügyes vagy, gondolom hamar elfogyott...

    VálaszTörlés
  3. Köszi Trollanyu! Nekem ez volt az első de még nem az utolsó. Minden bizonnyal fogom még én is csinálni több ízesítéssel is...

    VálaszTörlés
  4. Kriszti Örülök, hogy tetszik Neked is. Engem is a formája fogott meg elsőként. Jól esik, hogy ügyesnek tartasz, de mögötted még mindig el bújhatok ;)

    VálaszTörlés
  5. Én trollanyunál láttam, bár erősen tervbe van véve, de még beiktatom az idei repertoárba- látványos, finom, már már elbűvölő! :) Tényleg nagyon ügyes vagy!

    VálaszTörlés
  6. Köszi Vicuska, de még van rajta mit szépítenem ;-)

    VálaszTörlés