2013. szeptember 14., szombat

Fokhagyma krém házilag


A minap felfedeztem egy számomra nagyon tetsző blogot. A képek annyira meg tetszettek nekem, hogy úgy döntöttem behatóbban is körül nézek...
Akkor találtam rá erre a számomra nagyon tetszetős dologra és már fel is pattantam a székből és álltam is neki pucolni a fokhagymát. Nah hogy ne legyek olyan fukar, hát meg osztom veletek is a blogot ez az Arany tepsi
Szóval ahogy Andrea is írta elkészítettem... Fantasztikus illata van :D
Nagyon szeretem a fokhagymát és így mindig van kéznél friss.

3 fej fokhagymát megtisztítottam, a sérült részt kivágtam belőle, 5 ek étolajat öntöttem rá egy magasabb falú kicsi tálkába tettem, hogy a botmixertől ne tudjanak a gerezdek meg szökni. Rászórtam még egy púpos teáskanál sót és alaposan össze turmixoltam.
Tiszta zárható üvegbe töltöttem, és a mai kelkáposzta főzelékbe már ebből tettem :D

Figyelni kell, mert az íze intenzív, és a só is ami benne van dominálhat az ételben. Így mindig kóstolj ha ezt használod ;)

4 megjegyzés:

  1. Hűha, ezt ki fogom próbálni...a foghagyma nekem is nagy kedvencem :D

    VálaszTörlés
  2. Csak ajánlani tudom! Fenséges az illata...

    VálaszTörlés
  3. Szuper, örülök, hogy már ki is próbáltad :-) Köszönöm szépen az ajánlást :-)

    VálaszTörlés
  4. Mindig mondtam, nincsenek véletlenek! A lagziban fenséges fokhagymás natúrszeletet ettem. Gondoltam megkísérlem utánozni, de hogyan pácoljam be fokhagymával. Itt a megoldás! :-)) Köszönöm az ötletet! :)

    VálaszTörlés