2013. szeptember 7., szombat

Sztrapacska tehén túróval


Egy pár napja kísért engem... Néztem vissza az rtlmost-on az RTL II csatornáján a vacsora csatát, és ott Leó sztrapacskát főzött. Aztán a facebookon is láttam róla egy nyálcsorgatós képet és annyira meg kívántam, hogy csak arra tudtam gondolni :D Érdekes pedig még sosem ettem, de úgy éreztem ha nem csinálom meg ...Egy szó mint száz elkészült. Pici szépség hibája van a dolognak, méghozzá, hogy a juhtúrót nem szeretem, ezért tehén túrót használtam...

2 szem közepes nagyságú krumplit megtisztítottam és a reszelő apróbb lyukán lereszeltem. Kevés sóval megszórtam egy ek vajat adtam hozzá egy tojást hozzá ütöttem, és annyi liszttel szórtam meg, hogy galuska tészta sűrűségű masszát kapjak.
Feltettem vizet forrni, közben húsos szalonnát apró kockára vágtam, és megpirítottam. Kiszedtem a zsírból félre tettem.
A forrásban lévő vízbe szaggattam a tésztát, készre főztem mint ha csak nokedlit főztem volna. Leszűrtem, és a zsírral összeforgattam. Tejföllel kikevert túróval locsoltam meg és a szalonna kockákkal megszórtam.
Finom volt :D Nem mondanám, hogy kimondottan diétás lenne a kaja, de egyszer egyszer ilyen is meg engedhető. Amúgy nagyon nagyon laktatós volt...
Mint minden az én konyhámban ez is tönköly lisztből készült ;)

2 megjegyzés:

  1. De jó ötlet! Én imádom a sztrapacskát, de itt nem találok juhtúrót, anélkül meg el sem tudtam képzelni. Ki fogom próbálni így! A leveles tésztába göngyölt virslit már kipróbáltam, nagyon finom volt! ("Lidl"-is Anna)

    VálaszTörlés
  2. Imádom a sztrapacskát, teljesen mindegy hogy juhtúró, tehéntúró vagy esetleg káposztával készül finom tud lenni! Nagyon guszta!

    VálaszTörlés