2014. július 16., szerda

Karalábés pulyka egytál


Ezt a receptet Vicuskánál láttam meg és ahogy tudatosult bennem,hogy diétás valamint az összetevőket elolvastam rögtön tudtam, hogy ezt nekem muszáj megcsinálni.

Na de nem is én lennék ha nem változtattam volna semmit :D
Őszintén szólva nem tudom mennyi húsit használtam, mert közben a fiúknak tarhonyás húst csináltam és abból vettem ki annyit amennyit gondoltam, hogy egyszerre meg tudok enni.
Egy fél hagymát felkockáztam és egy kis darab vajon megdinszteltem. A feldarabolt pulyka mellet rádobtam és fehéredésig át pirítottam, e közben másfél kisebb fej karalábét miután megtisztítottam felkockáztam, és azt is rá dobtam. Egy kissé át forrósítottam, majd sóztam. Ekkor levet engedett az egyveleg ezt hagytam lefőni. Borsot, 2 gerezd zúzott fokhagymát, és egy kk curryt adtam hozzá. Nagyon pici víz hozzá adásával puhára pároltam. A karalábét nem hagytam egészen meg puhulni kissé fogkeményre hagytam. Az összes levét elfőtte, egy picit rá pirítottam.... A legvégén petrezselyemmel megszórtam.

Nagyon nagyon finom és mégis diétás ebédem lett. Nagyon szépen köszönöm Vicuskának ezt a remek ötletet!

2 megjegyzés:

  1. Én is gyakran készítem, annyira finom és egyszerű, no meg, ahogy mondod- diétás is egyben! :) Már legalább egy éve hiányolom a konyhai és egyéb beszámolóidat!!!!

    VálaszTörlés